Wild card till Pontus Gad

När den internationella tävlingen Skandia Junior Open avgjordes på Albatross GK i Göteborg i söndags var det Pontus Gad från Landeryd som knep direktplatsen till SAS Masters.

När den internationella tävlingen Skandia Junior Open avgjordes på Albatross GK i Göteborg i söndags var det Pontus Gad från Landeryd som knep direktplatsen till SAS Masters.

Pontus Gad vann Skandia Junior Open med tre slags marginal före tvåan Jonathan Ågren från Landskrona. Segern är Pontus första på Skandia Tour och kom när han som mest behövde den.

- Den betyder jättemycket, mycket mer än folk kanske tror. Jag har alltid drömt om att få spela SAS Masters. Förra året var jag sjuk under kvalet och var riktigt besviken, nu är jag jätteglad, säger Pontus.

Inför finaldagens 36 hål låg Pontus på en delad andra plats, fyra slag efter Sebastian Söderberg som efter en fin inledning, tappade på de sista två rundorna och slutade delad fyra. Pontus fortsatte sin klättring och låg ett slag efter inför de avslutande 18 hålen.

- Jag visste att med mitt spel i dag skulle det stå mellan mig och Widegren (Pontus, Stockholms GK, reds anm) som för övrigt är den absolut bästa amatörgolfaren jag har spelat med. Jag har aldrig gått en bogeyfri runda på tävling och jag kände att det var nära, min fokusering var på det och det var surt när det blev bogey på sista hålet.

- Jag insåg att jag skulle vinna först när jag såg resultatet.

Pontus har under året haft svårt att få till scorerna. Han har jobbat mycket med att försöka förbättra sina processer och rutiner för att bli bättre. Inför Skandia Junior Open kände han att det var dags för några bra rundor.

- Det handlar om tålamod när man spelar 72 hål. Och att övervinna rädslan, våga göra misstag. Bäst tålamod vinner. Det jag har gjort riktigt bra är att jag hållit mig till min rutin och jag har gjort det jag har bestämt mig för.

Nu väntar en veckas skön vila för Pontus Gad men han ser redan fram emot resan till Skottland nästa vecka och tävling på S:t Andrews innan han tar studenten.

- Det blir nog mycket kul firande i samband med studenten. Sen ser jag självklart fram emot SAS Masters på Barsebäck i sommar.

Tjejerna hade en tuff helg på värdbanan Albatross GK i Göteborg. Det blev dubbelt danskt i topp där segrarinnan heter Charlotte Kring Lorentzen. Första svenska, Louise Ridderström, Stockholms GK återfinns på en sjätte plats, fem slag efter Lorentzen.

Fakta Skandia Junior Open, omg 2 Skandia Tour
Slutställning Pojkar
Slutställning Flickor