Peter Hanson ger tillbaka

När Peter Hanson med namn och egna pengar ställer sig bakom en tävling på SAS Masters Tour gör han det med hjärtat. ”Jag hjälper de ungdomar som snart ska ut och ta prispengar ifrån mig på Europatouren”, säger Peter med ett skratt.

När Peter Hanson med namn och egna pengar ställer sig bakom en tävling på SAS Masters Tour gör han det med hjärtat. "Jag hjälper de ungdomar som snart ska ut och ta prispengar ifrån mig på Europatouren", säger Peter med ett skratt.

Sturup Park Masters hosted by Peter Hanson (14-16 maj) är en av två tävlingar på årets SAS Masters Tour där svenska internationella proffsstjärnor står som värdar. Den andra är Fredrik Jacobson Masters Powered by Telenor i Kungsbacka senare den här månaden.

Det var Peter Hanson själv som kom med idén till en tourtävling i hans namn på hemmaklubben Sturup Park.
Det fanns två huvudskäl, berättar Peter:

- För det första har SAS Masters Tour, eller Telia som vi sa på min tid, betytt oerhört mycket för min utveckling. När jag nu har möjlighet vill jag gärna ge någonting tillbaka till svensk golf och ett litet bidrag till nästa generation svenska världsstjärnor. Det här är ett direkt och bra sätt att ge till välgörande ändamål, tycker jag.

- Att jag sedan hjälper de ungdomar som snart ska ut och ta mina prispengar på Europatouren får jag ta, säger Peter med ett skratt.

- För det andra är Sturup Park en fantastisk bana och anläggning som ger SAS Masters Tour-spelarna någonting att bita i. Jag märkte själv, och jag tror Stenson, Edfors och många andra säger samma sak, att det var ett stort steg att ta från hemmatouren till Europa. Det var inte bara en ny tävlingsmiljö, banorna var uppsatta betydligt tuffare och vi var inte riktigt förberedda.

Nu vill Peter Hanson, som satsar 50 000 egna kronor i evenemanget, presentera en tävling på en ET-liknande bana.

- Tyvärr har vi haft en torr vår i Skåne och ruffgräset har inte blivit så högt som vi hade hoppats. Men jag tror ändå att Sturup Park är tillräckligt utmanande för spelarna. Speciellt om det blåser mycket, vilket det brukar göra, säger Peter.

Tyvärr finns inte Peter Hanson själv med i tävlingen. Men det var meningen att han skulle spela.

- När vi planerade tävlingen var det en lucka i europatourprogrammet just den här veckan, Irish Open hade i finanskrisens spår svårt att få ihop pengarna. Men till slut lyckades irländarna få till sin tävling och eftersom det handlar om en av de tyngsta ET-tävlingarna kan jag bara inte avstå den, säger Peter.

- Det hade varit skillnad om jag varit ett tiotal år äldre, men nu är jag mitt i min karriär. Jag kommer dock att göra allt för att spela min egen tävling redan nästa år. Vi ska då försöka anpassa datum efter europatourprogrammet. Jag tycker det är lite av grejen att jag spelar själv.

Peter Hanson är stolt över att hälsa SAS Masters Tour-spelarna välkomna till Sturup Park.

- Banan håller hög mästerskapsklass, trots att den är så ung. Dessutom är jag säker på att spelarna blir gröna av avund när de ser vilka träningsmöjligheter jag har på klubben. Sturup Park har det optimala övningsområdet, säger Peter.

Sturup Park Masters hosted by Peter Hanson, som spelas över 54 hål torsdag-lördag, är den andra tävlingen på SAS Masters Tour 2009. Den första avgjordes på S:t Ibb på Ven och vanns av Jens Dantorp från Kvarnby.

Pressansvarig för tävlingen:
Jonas Nilsson
Jonas.nilsson@sturup-park.se
0708-179605

Allmänna frågor om SAS Masters Tour hänvisas till:
Louise Permelin
VD Svenska Golftourerna
louise.permelin@sgt.golf.se
08-622 15 64

Länk till tävlingens sida för deltagarlista (följ fliken "uttagna"), resultatrapportering osv:
http://www.golfdata.se/sasmasters/gdweb/tournament_page.aspx?TournID=MM0920X&lang=SWE