SGF och Bro Hof storsatsar

Bro Hof Slott AB och Svenska Golfförbundet har tecknat en avsiktsförklaring kring ett samarbete om europatourtävlingen SAS Masters i golf.

Bro Hof Slott AB och Svenska Golfförbundet har tecknat en avsiktsförklaring kring ett samarbete om europatourtävlingen SAS Masters i golf.

Bro Hof Slott AB med ägaren Björn Örås blir majoritetsägare efter årets upplaga. Som tidigare kommunicerats är anläggningen redan klar som värdbana för tävlingen 2010-2017. Svenska Golfförbundet blir minoritetsägare i det nya bolaget och sannolikt tillsammans med agentfirman Sportyard.

- Det känns otroligt bra att ha med sig Björn Örås när ET-tävlingen ska ta nästa steg i utvecklingen. Han har en anläggning i världsklass och med denna lösning har vi möjlighet att leverera en ännu bättre tävling framöver, säger generalsekreteraren i Svenska Golfförbundet, Gunnar Håkansson.

- Vi har en samlad syn på hur tävlingen ska drivas framöver och vår vision är att bli Europas största tävling efter British Open på sikt, säger Björn Örås.

Samarbetet är villkorat med att sponsringsförsäljningen får fart samt att Svenska Golfförbundet i höst kommer att lyckas med delfinansiering från medlemmarna i golfsverige. En finansiering som i så fall också kommer att stötta bland annat Sveriges ansökan om Ryder Cup 2018.

SAS Masters spelas i år på Barsebäck Golf & Country Club 23 till 26 juli.

- Vi vill bygga en tävling som sätter idrotten i fokus och som tar upp kampen med de största tävlingarna. En av målsättningarna är att inom några år presentera en tävling med minst 50 miljoner kronor i prispengar, säger Björn Örås.

Till årets tävling är de svenska superstjärnorna Henrik Stenson och Robert Karlsson klara för spel. Tillsammans med andra storspelare som Martin Kaymer, Niclas Fasth, Johan Edfors och Mikko Ilonen tillhör de den svenska agentfirman Sportyard som ägs och drivs av Johan Elliot.

- Det är av yttersta vikt att våra främsta spelare är med och tävlar på hemmaplan. Sedan hoppas jag förstås att den här satsningen ska leda till att vi får hit både de största europeiska stjärnorna och toppnamnen från USA-touren, säger Björn Örås.

Bland vinnarna i tävlingens historia märks Colin Montgomerie, Nick Faldo, Lee Westwood, Vijay Singh, Luke Donald, Adam Scott och svenskarna Jesper Parnevik och Joakim Haeggman. Titelförsvarare på Barsebäck Golf & Country Club är Peter Hanson.

För ytterligare information, kontakta
Gunnar Håkansson 08-622 15 00
Björn Örås 08-54 52 79 97
Johan Elliot 08-410 269 41