Damtourtävling på Täby GK

SAS Masters Tour har i sista stund före säsongsstaraten begåvats med ett nytillskott. Det är nu klart att Scandic Anglais Trophy för damer avgörs på Täby Golfklubb 9-11 september med 200 000 kronor i prispengar.

SAS Masters Tour har i sista stund före säsongsstaraten begåvats med ett nytillskott.
Det är nu klart att Scandic Anglais Trophy för damer avgörs på Täby Golfklubb 9-11 september med 200000 kronor i prispengar.

Såväl på Täby GK som på SGT-kansliet är man entusiastisk över den nya tävlingen.

- Det här är jätteroligt.Vi hade ett lag-SM i början av 1990-talet, men det här blir första gången som vi arrangerar en individuell tourtävling på den här nivån, säger Lars Tingvall, klubbchef på Täby GK.

- Alla som varit här vet att vi kan erbjuda en rolig bana och en mycket trevlig spelupplevelse. Genom Scandic Anglais Trophy får vi hit den kvinnliga svenska proffseliten och vi hoppas att tävlingen ska bidra till att ännu fler golfare upptäcker vår fina bana.

Täby har under den senaste tioårsperioden varit värd för Skyways Open, en tävling för damer och herrar som vuxit sig allt starkare år från år. I år spelas den enbart för herrar samtidigt som Skyways flyttar över en del av sponsorpengarna till den nya SAS Masters Tour-tävlingen.

- De tjejer som brukar spela Skyways Open får nu möjlighet att i stället spela Scandic Anglais Trophy, säger Lars Tingvall.

Louise Permelin, ny vd på Svenska Golftourerna AB, välkomnar Täby som ny SAS Masters Tour-arrangör:

- De golfklubbar som valt att arrangera tävlingar på SAS Masters Tour är de klubbar som i dessa tider väljer att inte bromsa sig ur en uppförsbacke. De förstår värdet av att synas och marknadsföra sig och samtidigt uveckla klubben och banan. 

- Därför är vi idag mycket glada för att Täby ställer upp. Det är en av Stockholms pärlor och kommer att bli perfekt för damerna.

- Touren har tre tydliga grupperingar som vi jobbar mot. Det är arrangörerna, sponsorerna och spelarna. Det är viktigt att samtliga grupper känner att vi arbetar för att utveckla deras värde av att vara sammankopplad med SAS Masters Tour.

- Vår vision är att att skapa tävlingsgenomföranden och arenor av världsklass, vilket kvalitetssäkrar SAS Masters Tour som varumärke, säger Louise Permelin. 

I och med att Scandic Anglais Trophy nu tillkommer finns 14 dam- och 15 herrtävlingar på 2009 års SAS Masters Tour.

Frågor hänvisas till
Louise Permelin, VD SGT AB
08-622 15 64 / 070-622 15 95
louise.permelin@sgt.golf.se