Herrlandslaget jobbar för att spetsa verksamheten för Sveriges toppamatörer så att de får bästa möjliga förutsättningar för att kunna ta nästa steg och i framtiden nå världstoppen.

Silen - en metafor för värdegrunden i landslagsverksamhet

Så jobbar coacherna

Genom att ha ett nära samarbete med spelare och deras nätverk kommer nivån höjas på deras satsning och därmed säkerställa att spelaren får en tydlig handlingsplan utefter sina behov.

Vi har nu uttalade landslag i vår verksamhet. Det betyder att vi har tagit ut ett antal spelare som kommer att ingå i landslaget.

Vi har även bevakning på spelare som i dagsläget är utanför landslaget. Om någon utanför landslaget gör ett bra jobb och presterar kommer den spelaren ha lika stora chanser att ta plats i de uppdrag vår verksamhet skickar spelare till, som de som idag ingår i landslaget.

Landslagets värdegrund beskrivs i Silen – glädje, hälsa, ansvar och ärlighet. För de som är uttagna till ett landslag är värdegrunden en bas i verksamheten som vi utgår från.

Tävlingsprogram 2017

Spelare 2017

 • Namn Född Klubb Skola
  Adam Blommé 1996 Bro-Bålsta GK Odessa College
  Fredrik Niléhn 1995 Delsjö GK Kennesaw State
  Marcus Svensson 1998 Halmstad GK Auburn Univ
  Oliver Gillberg 1996 Kårsta GK TBA
  Hannes Rönneblad 1994 Kungsbacka GK TexasTech Univeristy
  Tim Widing 1997 A6 GK Univ of San Francisco

Coacher

 • Head Coach
  Katarina Vangdal

  Coach amatör
  Ola Lindgren

  Coach proffs och utmanarsatsning
  Rickard Lindberg

  Resurspersoner
  Rickard Lindberg (teknik)
  Jon Karlsen (puttning)
  Jesse Karlsson (caddie)
  KG Nissén (fys)
  Torsten Hansson (mentalt)

Vi ser detta som ett samarbete och ett vinna-vinna-upplägg där vi tillsammans lever upp till och ansvarar för vår vision och våra mål.

Vi har också en verksamhet för våra professionella spelare, utmanarsatsningen. Genom att samarbeta med Sveriges allra bästa spelare och deras nätverk får vi kunskaper och erfarenheter som vi sprider vidare i olika forum.

Vi hoppas att detta inspirerar spelare och miljöer i Sverige så som det inspirerar oss.