Svenska Golfförbundet samarbetar med ett antal utvalda företag via centrala partneravtal. Flera av dessa innehåller förmåner och rabatter som golfklubbar kan dra nytta av för att minska kostnader, öka medlemsservicen, utveckla verksamheten och skapa nya intäktsmöjligheter.

Svenska Golfförbundets klubbnyttoavtal

 1. Ahlsell – produkter för hela golfanläggningen
 2. Ahlsell tillhandahåller produkter som täcker stora delar av drifts- och underhållsbehovet på en golfanläggning. I sortimentet ingår allt från ljuskällor och förnödenheter till klubbhusen, verktyg och arbetskläder till banarbetaren till dränering och VA-material till banan. 

  Genom att ansluta sig till golfavtalet hos Ahsell kan klubben förbättra sina inköpsrutiner och sänka sina driftskostnader. Avtalet omfattar förmånliga priser och skräddarsydda erbjudanden till SGF-anslutna klubbar och bolag. Dessutom finns en utbildningsfond som ger klubbens anställda möjligheten till kompetensutveckling

  Läs mer om golfavtalet

 3. Folksam – försäkringar för klubb och medlemmar
 4. Folksam är Svenska Golfförbundets strategiska försäkringspartner sedan 2006 gällande medlemsförsäkring och försäkring av golfanläggningar. Medlemsförsäkringen gäller för medlemmar i en golfklubb ansluten till SGF om de skadas eller råkar skada någon annan eller någon annans saker vid golfspel i Sverige och Europa.   

  För golfanläggningar ingår en grundförsäkring i medlemsavgiften till SGF som innehåller ansvarsförsäkring och olycksfallsförsäkring för ledare och ideella i samband med idrottsverksamhet. Utöver det erbjuds företags- och anläggningsförsäkringen Svensk Golfbaneförsäkring, en helhetslösning med konkurrenskraftiga premier, självrisker och villkor. Folksam erbjuder också stimulansbidrag för golfklubbar som har eller vill starta handigolfverksamhet. 

  Vid frågor kring Folksams försäkringar, kontakta thomas.bergman@golf.se.

 5. Folkspel – stärk klubbens kassa med Sverigelotten
 6. Folkspel är föreningslivet egna spelbolag där allt överskott från försäljningen går tillbaka till föreningslivet. Folkspel är en partner till SGF sedan 2017 och syftet med samarbete är att tillsammans öka intäkterna för Sveriges golfklubbar genom försäljning av Folkspels spelprodukter, främst skraplotten Sverigelotten.

  Golfklubbar kan sälja Sverigelotten till medlemmar och gäster och därmed generera pengar till klubben. Det är enkelt att beställa och sälja, kräver ingen redovisning och och minst åtta kronor per såld lott går direkt till klubben.

  Läs mer om Sverigelotten

 7. MoreGolf Mastercard – golfens förmånliga kreditkort
 8. MoreGolf Mastercard är Svenska Golfförbundets medlemskort med integrerat betal- och kreditkort. Det finns många sätt för golfklubbar att dra nytta av MoreGolf-kortet både för anställda och medlemmar. 

  Fri årsavgift till anställda

  Varje golfklubb ansluten till Svenska Golfförbundet har rätt till två MoreGolf Mastercard utan årsavgift till sina anställda. Ansök här och skicka sedan till anneli.engardt@golf.se som löser årsavgiften och sedan vidarebefordrar till EnterCard för hantering.

  Delbetalning av årsavgiften

  Golfklubben kan erbjuda sina medlemmar möjligheten att delbetala årsavgiften med MoreGolf Mastercard. Medlemmen delbetalar och golfklubben får betalt direkt. Medlemmen kan dela upp betalningen på 6 eller 12 månader utan ränta och betalar bara en delbetalningsavgift på 29 kronor per månad. Exempel: Årsavgiften är 6 000 kronor. Det blir 1 029 kronor per månad i 6 månader eller 529 kronor per månad i 12 månader.

  Pengar till klubben

  Var med i MoreGolfs samarbete och tjäna pengar till klubben. Väljer golfklubben att vara med i MoreGolfs Värdeapp och ge kortinnehavarna greenfeerabatt och dessutom rekryterar nya kunder får golfklubben i slutet av året en utbetalning från Svenska Golfförbundet på 200 kronor per nyrekryterad kortkund.

  13 miljoner till svensk golfsport

  2016 gav MoreGolf Mastercard 13 miljoner kronor tillbaka till svensk golfsport, till nytta för golfarna och er golfklubb. Detta genom MoreGolfs bonuscheckar som lösts in samt att kunderna handlar med sitt MoreGolf Mastercard. MoreGolf Mastercard stöttar även den svenska handigolftouren för femte året i rad. Så ju fler som har MoreGolf Mastercard, desto mer pengar blir det till svensk golfsport!

  Läs mer om MoreGolf Mastercard. För mer information kontakta anneli.engardt@golf.se 

 9. Swedbank – prisvärda kontokortstransaktioner
 10. Syftet med avtalet är att erbjuda en rationell och prisvärd tjänst avseende inlösen av kontokortstransaktioner samt att möjliggöra för SGF-anslutna golfklubbar, golfshopar, restauranger samt andra golfnära näringsidkare en möjlighet till avtal med Babs, till i princip samma prisvillkor. 

  För mer information kontakta anders.dalered@golf.se

För mer information, kontakta:

Porträttbild på Anders Dalered.
Anneli
John Lindberg är i fyrtioårsåldern. På bilden har han på sig en blå skjorta där översta knappen är uppknäppt. Han har blå ögon som han tittar in i kameran med. Han ler svagt med stängd mun.