Ny Facebookgrupp – ”Golfbaneskötsel i Sverige”

SGF:s bankonsulenter har startat en sluten Facebookgrupp för alla i golfbaneskötselbranschen. Målsättningen är att kunna kommunicera med omvärlden på ett snabbt och nytt sätt.

Den nya Facebookgruppen är till för oss i Norden som arbetar eller är aktiva på något sätt inom golfklubbar med golfbaneskötsel eller greenkeeping. Vi som administrerar gruppen är bankonsulenter på Svenska Golfförbundet och vill ge ny information, kunskap, erfarenheter, iakttagelser, händelser med mera inom golfbranschen. Dessutom vill vi gärna se vad som händer ute i verkligenheten på våra golfbanor i vårt avlånga land.

Ansök om deltagande på Facebook, sök Golfbaneskötsel i Sverige. Välkommen med anmälan!

Bankonsulenterna på Svenska Golfförbundet. 

Fler nyheter

 1. Välkommen till Elmia Park i Jönköping
 2. Banskötsel

  Välkommen till Elmia Park i Jönköping

  Det är dags för årets banskötselmässa – Sveriges största branschmässa för grönytor och utemiljö.

  I Jönköping bjuds på ett fullspäckat seminarieprogram med många spännande föreläsare. Senaste nytt visas upp både inom- och utomhus. Boka in 26–28 september i din kalender för några lärande utbildningsdagar. 

  Se hemsidan för mer information

 3. Banutbildning – viktigaste byggstenen i all banskötsel
 4. Banskötsel

  Banutbildning – viktigaste byggstenen i all banskötsel

  Nu är det hög tid att anmäla sig till vintersäsongens banutbildningar. Det har skett en del förändringar av kurslängd och innehåll.

  Grundutbildning för banpersonal (GUB) är numera 2 veckor medan Vidareutbildning för banpersonal (VUB) har förlängts till totalt 4 veckor. Högre greenkeeperutbildningen (HGU) startar en ny kurs i november på Bosön, Lidingö. 

  Få mer information och anmäl dig här

 5. Sölvesborg första golfklubb att använda HVO
 6. Banskötsel

  Sölvesborg första golfklubb att använda HVO

  Under arbetet med att bli GEO-certifierad har Sölvesborgs GK ersatt diesel med fossilfria bränslet HVO, hydrerade vegetabiliska oljor, för att minska påverkan på klimatet.

  Klubben har också investerat i en ny eldriven maskinpark. ”Nästa steg för klubben är att kategorisera både flora och fauna tillsammans med frivilliga och experter från Sölvesborgs kommun." 

  Läs klubbens pressmeddelande