Förlita dig inte på fröbanken och sluta droppså

Det menar bankonsulenterna Boel Sandström och Carl-Johan Lönnberg i sin sammanfattning av ett tvåårigt demonstrationsförsök.

Återetablering av golfgreener är något som påverkar golfklubbar runt om i landet på många vis. Det kostar pengar att återetablera samt att det hämmar en golfklubbs ryckte och ekonomi. 2015 inrättades det ett praktiskt tvåårigt demonstrationsförsök som Svenska Golfförbundet genomförde på olika platser i landet. Båda åren visade det sig att när gräsfröet får tydlig markkontakt genom skärande/piggvals såmaskiner är etableringen avsevärt bättre jämfört med nollruta och droppsådd.

Läs hela resumén av försöket

Fler nyheter

 1. Välkommen till Elmia Park i Jönköping
 2. Banskötsel

  Välkommen till Elmia Park i Jönköping

  Det är dags för årets banskötselmässa – Sveriges största branschmässa för grönytor och utemiljö.

  I Jönköping bjuds på ett fullspäckat seminarieprogram med många spännande föreläsare. Senaste nytt visas upp både inom- och utomhus. Boka in 26–28 september i din kalender för några lärande utbildningsdagar. 

  Se hemsidan för mer information

 3. Banutbildning – viktigaste byggstenen i all banskötsel
 4. Banskötsel

  Banutbildning – viktigaste byggstenen i all banskötsel

  Nu är det hög tid att anmäla sig till vintersäsongens banutbildningar. Det har skett en del förändringar av kurslängd och innehåll.

  Grundutbildning för banpersonal (GUB) är numera 2 veckor medan Vidareutbildning för banpersonal (VUB) har förlängts till totalt 4 veckor. Högre greenkeeperutbildningen (HGU) startar en ny kurs i november på Bosön, Lidingö. 

  Få mer information och anmäl dig här

 5. Sölvesborg första golfklubb att använda HVO
 6. Banskötsel

  Sölvesborg första golfklubb att använda HVO

  Under arbetet med att bli GEO-certifierad har Sölvesborgs GK ersatt diesel med fossilfria bränslet HVO, hydrerade vegetabiliska oljor, för att minska påverkan på klimatet.

  Klubben har också investerat i en ny eldriven maskinpark. ”Nästa steg för klubben är att kategorisera både flora och fauna tillsammans med frivilliga och experter från Sölvesborgs kommun." 

  Läs klubbens pressmeddelande