Nästa tävling: Kristianstad Åhus Open Börjar om:
F.v. Karin Börjeskog, Cissi Wahlberg, Eva Bjärvall, Sofie Kvarnström. F.v. Karin Börjeskog, Cissi Wahlberg, Eva Bjärvall, Sofie Kvarnström. Foto: Joakim Bergström

Bjärvall segrare efter Särspel

Karin Börjeskog (Nyköpings GK) såg länge ut att gå mot en enkel seger men efter tävlingens 54e hål hade Eva Bjärvall (Hässlegårdens GK Hässleholm) hämtat in de slag som krävdes för ett särspel. Tävlingens två starkaste spelare gick totalt -2 tätt följda av Cissi Wahlberg (Gustavsviks GK) på totalt -1. Särspelet kom att spelas på det svåra artonde hålet där Börjeskog efter en missad kortputt på första särspelshålet besegrades av Bjärvall på det andra.

Det har varit en fantastisk vecka på Botkyrka GK, utanför Stockholm, med låga scorer och soliga dagar. Hela banan har hållit en mycket hög standard och de snabba greenerna har gett tjejerna en riktig utmaning. Rundorna blev extra tuffa i den stekande solen och kvava luften.

Trots värmen och en utmanande bana lyckades många amatörer placera sig riktigt bra och bäst av dem blev Sofie Kvarnström (Upsala GK) som slutade på par och en imponerade fjärdeplats. Värt att nämna är även prestationerna som våra gästande tjejer från Norge stod för. Fyra av fyra klarade cuten och vi hoppas att de klarar sig fortsatt bra under kommande EM. IT-Arkitekterna Ladies Open har även gästats av spelare från Danmark, Finland, Frankrike och Storbritannien.

Ännu en gång grattis till Eva Bjärvall som för första gången vinner här på Nordea Tour. Under segerintervjun får vi veta att Eva en gång tidigare spelat särspel på Botkyrkas artonde och att hon då slog från fairwaybunker till greenbunker precis som idag, hon förlorade då men fick en efterlängtad revansch idag. Ytterligare kuriosa är Evas eagle på hål 15 idag, ett 300 meter långt par fyra där inspelet slank i och resultatrapportören blev svår att övertyga.

Ett stort tack till Botkyrka Golfklubb och deras funktionärer som under veckan arbetat hårt och helhjärtat för gäster och spelare. Det har varit en mycket uppskattad tävling som vi hoppas återkomma till även nästa år. Kommande vecka spelas Körunda Ladies Open på Nynäshamns Golfklubb. Exakta datum är 7-9 juli, följ oss där eller här på webben!

Resultatlista IT-Arkitekterna Ladies Open

Bildgalleri IT-Arkitekterna Ladies Open

Joakim Bergström och Anna Huzelius
Skriv nytt inlägg
Logga in med ditt Facebook-konto
 Posta 
 • 1
Tipsa  Teckenstorlek

Sponsorer

Titelsponsor:

Nordea

Huvudpartners:

 • Ahlsell
 • Best western
 • Golf Plaisir
 • Ocay

Officiell leverantör:

 • Eat Natural
 • Nikon

Kontakt Svenska Golftourerna AB (SGF)

 

Nordea Tour organiseras av Svenska Golftourerna AB (SGT) som är ägt till 50% av Svenska Golfförbundet och 50% av PGA of Sweden

Kontakt Nordea Tour

 • Mikael Sorling
  VD
  Svenska Golftourerna AB
  Box 84, 182 11  Danderyd
  070-858 40 01
  ms@pgasweden.com

   

  Andy Chamberlain
  SGF Tävlingskansli  

  Svenska Golfförbundet
  Box 84, 182 11  Danderyd
  08-622 15 87 
  andy.chamberlain@golf.se


 • Daniel Rosendahl  
  SGF Tävlingskansli

  Svenska Golfförbundet  
  Box 84, 182 11  Danderyd  
  08-622 15 34 
  daniel.rosendahl@golf.se

   

  Spelarrådet Herrar
  Wilhelm Schauman, ordf.
  Steven Jeppesen
  Mattias Bohlin
  Björn Hellgren

   

  Spelarrådet Damer
  Anna Dahlberg Söderström, ordf.
  Antonella Cvitan
  Lisa Anderson