Spela

Vinnarens första träff med tränaren

Gör Om Mig-deltagaren Katarina Elisson ska dela tränare med Thomas Björn, Alex Norén och Kristoffer Broberg.

Text: CM Hellsten • 2015-03-26 Uppdaterad 2015-03-26

Läs också

De fick plats i Sveriges häftigaste golfprojekt Här är vinnarna i Gör Om Mig

Häng med du också

Du blev inte en av de fyra vinnarna men kan lyckas ändå. Gör Om Mig-projektet löper under hela säsongen 2015 och den som lyckas bäst med sin egen utveckling har fina priser att tävla om. Dela med dig av din träning, inspireras av våra fyra bloggare, häng på de utmaningar som presenteras löpande.

Och inte minst: tagga dina bilder i Instagram eller på Twitter hashtaggen #svgmakeover

Vi plockar upp och lyfter fram parallella satsningar som pågår löpande under Gör Om Mig. Har du nåt spännande på gång? Tipsa oss på adressen svenskgolfmakeover@gmail.com.

Det är lunchtid på Haninge GK och en röd SL-buss rullar fram mot ändhållplatsen som heter Årsta Slott och ligger alldeles intill byggnaden vid drivingrangen som rymmer Viktor Gustavsson Academy.

Han arbetar till vardags bland andra med klubbens omslagspojkar Alex Norén och Kristoffer Broberg vars ansikten pryder välkomstskylten när besökarna svänger in mot anläggningen. I stallet finns även Camilla Lennarth som vann sin första tävling på Ladies European Tour under fjolåret.

Nästa dag ska Viktor Gustavsson bege sig till Göteborg och hjälpa danske stjärnan Thomas Björn med förberedelserna inför Masters Tournament på Augusta National.

Just nu är det Katarina Elisson som pockar på uppmärksamheten i studion.

34-åringen är en av de lyckliga fyra som valts ut i Svensk Golfs unika projekt Gör Om Mig. 

I Gör Om Mig har deltagarna tilldelats en egen personlig tränare bland instruktörerna i Golfskolan.

Kvartetten som under säsongen kommer att skildra sina upplevelser i varsin blogg på Golf.se samlas för en kickoff i helgen på öländska Ekerum men eftersom stockholmaren Katarina Elisson är den enda som har sin coach på hemmaplan så begav sig hon till Haninge Golfklubb för ett inledande möte.

För Katarina Elisson blir det här ett annorlunda träningspass och liknar inget som hon upplevt tidigare.

Hon står på mattan och matar ut boll efter boll på fältet. Viktor står bredvid, iakttar, analyserar och bryter in med tips och råd. Mötet dokumenteras av Svensk Golfs fotograf och hans assistent och den stora kamerablixten väcker nyfikenheten hos en golfare som står en bit bort på rangen och försöker slå sig varm i vårkylan.

Katarina får första gången testa bollflyktsradarn TrackMan, apparaten som mäter exakt hur klubban kommer genom träffen och hur bollen flyger genom luften.

Sedan väntar en puttningsanalys med hjälp av Sam PuttLabb.

Efter två intensiva timmar är det inledande träningspasset över för 5,8-handicapparen.

– Jag har inte strävat efter att sänka mitt handicap men det har kommit på köpet när det gått bättre och bättre och de senaste säsongerna har jag sänkt mig 2,0 per år. Kan jag få ordning på svingen så kommer sänkningen automatiskt. Det ska bli otroligt spännande att jobba tillsammans med Viktor, säger Katarina Elisson.

Hur kommer då Viktor Gustavsson att vara som tränare till adept i Gör Om Mig?

– Som jag alltid är – krävande. Det är ju lite skillnad eftersom det handlar om ett projekt och inte enskild lektion där det är upp till varje betalande elev. När jag jobbar med tourspelarna så förklarar jag vad som ska göras och då förväntar jag mig att de gör jobbet. Jag kommer att pusha Katarina och se till att hon förstår vad som behöver göras och att hon gör jobbet.

Och hur det arbetet går kommer du att kunna följa i Katarina Elissons Gör Om Mig-blogg på golf.se som startar nästa vecka – liksom de andra vinnarnas. 


Text: CM Hellsten • 2015-03-26
SpelaNyheter
Scroll to Top