Här är tränarna som hjälper dig: Viktor Gustavsson, Caroline Condrup, Henrik Lundqvist och Marlene Hedblom. Foto: Karl Nordlund

Spela

Förändra ditt golfliv

Nu har du chansen att förändra ditt golfliv – för alltid. Svensk Golf ger fyra golfare möjligheten till en riktig nystart som ska leda till att du lyfter ditt spel ordentligt. Vi ger dig tillgång till de bästa tränarna, mest kunniga experterna och den vassaste utrustningen. Pallar du för utmaningen?

Text: info@golf.se • 2015-02-04 Uppdaterad 2015-02-04

Vi är många som bär på drömmen om ett bättre golfliv.

Att någon gång få möjligheten att maximera vår vilande potential på golfbanan och prestera precis så bra som vi tror att vi egentligen kan. Att kunna ta hjälp av de kritiskt granskande ögonen från de allra bästa golftränarna, samt att följas upp kontinuerligt under utvecklingsprocessen. Att parallellt med detta få träffa olika experter inom utrustningsvärlden och genom individuella utprovningar hitta rätt till den perfekt utformade utrustningen, som också hjälper till att lyfta spelet.

Nu är det inte en dröm längre.

Svensk Golf har teamat upp med huvudsponsorn Golfstore och ett antal ledande partners inom golfbranschen och sjösätter inför årets säsong det världsunika projektet “Gör om mig 2015”.

– Det finns egentligen två syften med det här. Först och främst vill vi sätta fokus på golfträning och få folk att intressera sig ännu mer för detta, eftersom golfare som blir bättre också tenderar att spela mer. Sedan går det förstås inte att blunda för att vi är otroligt nyfikna på att testa hur det här kommer att gå. Hur bra kan man egentligen bli om man får de perfekta förutsättningarna?

– Det är ju förmodligen en fråga som de flesta skulle vilja ha svar på, säger Svensk Golfs chefredaktör Tobias Bergman.

Förutsättningarna är enkla.

Du skickar in din ansökan via länken till höger senast den 20 februari. Sedan kommer vi att välja ut de fyra mest intressanta ansökningarna och gå vidare med dessa med start redan under mars månad. Därefter kommer vi löpande att följa och dokumentera projektet inne på golf.se men också här i Svensk Golf.

För att få ännu fler att hänga med på resan så kommer vi att välja fyra olika kategorier av golfare och du kommer att ha möjligheten att följa exakt samma träningsprogram som de gör, om du också skulle vara intresserad av att nå nya höjder med din golf.

Du är väl med på resan?

 

Det här får du:

Skräddarsydd utrustning
Den europeiska golfbutikkedjan Golfstore finns i dag på 110 svenska klubbar och är en av de ledande aktörerna i Utrustningssverige. Framförallt har man, tack vare sina tränares expertkompetens, specialiserat sig på möjligheten att skräddarsy utrustningen efter individuell utprovning. Våra fyra deltagare kommer att få gå till en auktoriserad Golfstorepro för en omfattande custom-fitting och kommer sedan att kunna ta sig an Gör om mig-utmaningen med en perfekt anpassad utrustning.

– Det känns oerhört roligt att vara med på det här projektet. Det ligger oss extra varmt om hjärtat eftersom vi tror att vi kan hjälpa till en hel del med våra pros kunskaper om utrustning. Vi ser redan fram emot de individuella utprovningarna som vi är övertygade om kommer att hjälpa deltagarna,
säger Lars Thonning, vd för Golfstore.

Golfträning
Du kommer regelbundet att få träffa Svensk Golfs topptränare Viktor Gustavsson, Henrik Lundqvist, Caroline Condrup och Marlene Hedblom för att maximera din utveckling. Mellan era gemensamma träningspass håller du kontakt med dem över mejl och telefon där ni gör avstämningar av det ni har jobbat på.

Individanpassade  skor och handskar
Sedan många år tillbaka  är FootJoy en ledande tillverkare av golfskor på såväl dam- som herrsidan. Våra deltagare kommer att få gå igenom en individuell anpassning av golfskor tillsammans med FootJoys experter. Eftersom företaget också är en framträdande aktör på handsksidan så förser de också våra golfare med perfekt utprovade handskar för både sol och regn.

Golfkläder
Vi klär upp deltagarna i Galvin Greens högteknologiska produkter, som gör att det går att prestera även i svåra väderförhållanden.

Rätt golfboll för dig
Valet av golfboll är ofta en underskattad del i utvecklingen av det egna spelet – och många använder vad de hittar i bagen. Tillsammans med bolltillverkarens Titleists expertis vill vi nu ge deltagarna förutsättningar att hitta en golfboll de kan lyfta sin golf tillsammans med och samtliga får genomgå en noggrann utprovning för att hitta rätt. Sedan fyller vi bagarna med bollar så det räcker för hela säsongen.

Uppstartsläger
I en västersluttning på Öland och med utsikt över Kalmarsund ligger Ekerum, en av Sveriges mest kompletta golfresorts. Den har två fullskaliga 18-hålare, Långe Jan och Långe Erik, av hög klass samt ett bra hotell i direkt anslutning till banorna. Här finns också spa och restaurang. Hit kommer vi att skicka våra deltagare på ett peppande och välmatat uppstartsläger inför säsongen.

Det här vill vi ha av dig
Handicap, ålder, bostadsort eller kön spelar ingen roll. Vi söker golfspelare som verkligen brinner för att utvecklas och som är beredd att göra jobbet för att drömmen om ett bättre golfspel ska bli verklighet.

Vi kommer att ge dig bästa tänkbara förutsättningar för att lyckas och kommer att ge dig 100 procent – och därför vill vi att du gör samma sak och prioriterar projektet utifrån de förutsättningar du har möjlighet att göra det.

Vi förväntar oss också att du är beredd att löpande berätta om dina upplevelser och din träning i en blogg på golf.se, där vi kommer att dokumentera projektet.

 

Dina  tränare:

Viktor Gustavsson
Tränare till Europatourproffs som Thomas Björn, Alex Norén och Kristoffer Broberg. Men också pro på Haninge GK utanför Stockholm och van att hjälpa medelgolfare att nå nya nivåer inom spelet.

– Jag ser fram emot denna unika möjlighet att se hur långt jag kan ta en amatörs utveckling i spelet under året. Jag kommer att ge 100 procent vilket jag även förväntar mig att eleven också kommer att göra.

 

Caroline Condrup
Tränare på en av Sveriges mest kompletta golf-anläggningar, Barsebäck G&CC. Van att arbeta med både duktiga spelare och glada amatörer och attackerar båda kategorier på samma entusiastiska sätt.

– Det här uppdraget kommer att bli jätteskoj! Just att lära känna en golfare och tillsammans uppleva glädje när utveckling och förbättringar sker är bland det bästa med tränaryrket. Att få jobba med en golfare som har en tydlig målbild och då såklart kärlek till spelet golf tycker jag är en förutsättning för att man ska passa in i detta projekt.

 

Henrik Lundqvist
En av Sveriges mest välutbildade och pålästa tränare med koll på siffror och statistik som ingen annan. Från och med 2015 har han sin akademi på Arlandastad Golf.

– Oj oj oj, det här blir årets grej. Vilken utmaning för mig som tränare att få jobba med en elev vars hjärna brinner för att få rätsida på sitt spel. Min drömelev är en person som har glöd och är vetgirig. Glädje och glimten i ögat är viktigt likaså, för golf ska vara roligt det är därför vi håller på med den här fantastiska sporten. Det här är en av mina största utmaningar som golftränare och jag kan knappt vänta på att få sätta igång.

 

Marlene Hedblom
Har dokumenterad erfarenhet från ett framgångsrik tourliv i form av bland annat en seger på damernas Europatour. Nu tränare på Fågelbro G&CC och med många års erfarenhet av golfskolor.

– Det ska bli oerhört spännande att få chansen att hjälpa en intresserad golfare att lyfta sitt spel. Min drömelev är nyfiken, ambitiös, i hyfsad fysisk form och har en hel del humor. I så fall tror jag att vi ska kunna uträtta storverk tillsammans.


Text: info@golf.se • 2015-02-04
SpelaGolfskolanNyheter
Scroll to Top