Marlene Hedblom är en av tränarna som tar sig an “Gör Om Mig”-adepterna. Den som vinner får vara beredd på att jobba. Hårt. Foto: Karl Nordlund

Spela

”Det krävs blod, svett och tårar”

Det är inte antalet träningstimmar som avgör hur bra du blir, det är hur fokuserad du är under träningen. Det säger Marlene Hedblom, en av tränarna i Svensk Golfs nya satsning "Gör Om Mig". Missa inte chansen att ansöka om en plats i projektet som ger dig en nystart i din golfkarriär.

Text: Karin Klarström • 2015-02-05 Uppdaterad 2015-02-05

Läs också

Här är ditt nya golfliv Fyra vinnare får en helomgörning: gratis träning, nya klubbor, nya kläder, uppstartsläger. Missa inte chansen

Marlene Hedblom är en av Golfskolans tränare, till vardags jobbar hon på Fågelbro Golf & Country Club utanför Stockholm. Hon har nyss kommit hem efter en två veckor lång semester i Thailand. Och väl hemma på svensk mark möts hon av en lång rad sms och av lika många mejl. Alla med samma budskap: “Välj mig!” “Är du mutbar?” “Jag vill vara med!”

Det handlar om Svensk Golfs nya satsning “Gör Om Mig”, där Hedblom är en av de fyra tränare som tar sig an lika många golfare, som alltså erbjuds en nystart i golfkarriären. Hård, tränarledd träning, nya klubbor, kläder, skor och uppstartsläger är något som väntar de fyra vinnarna. Med betoning på “hård”.

För att lyckas med sin golf krävs det nämligen hårt arbete, enligt “Madde” Hedblom.

– Att bli bra i någonting, även golf, kräver blod, svett och tårar. Så enkelt är det. Den som vill vara med i projektet ska verkligen vilja jobba för att bli bra. Det finns inga genvägar. Man kan inte hämta en ny sving i ett Corn Flakes-paket.

Hur många timmars träning krävs det för att bli bra?
– Det handlar inte så mycket om antal timmar. Det handlar snarare om att använda timmarna på rätt sätt. Jag skulle säga att de flesta som tränar golf snackar bort många minuter av sin putträning. Det viktiga är att ha en plan för vad man ska göra för träning, och sen göra det – fokuserat.

Hur skulle du säga att träningstiden ska fördelas – lika mycket tid på range eller övningsområdet som på banan?
– Det är väldigt individuellt vad som behövs. Men jag tycker att svenska golfare är alldeles för dåliga på att träna på banan. Om jag generaliserar så är det för mycket fokus på den egna scoren. Skit i scoren! Bestäm dig för att ägna en månad av ditt golfspel åt att bara träna på banan.

– Det kan vara olika saker man tränar på: ena dagen fokuserar du på att träna drivar. En annan gång slänger du ut en extra boll runt greenen och tränar närspelet. Man kan hitta på massvis av olika roliga sätt att träna golf på banan. Och det tar inte längre tid att spela – tvärtom.

Den som menar allvar med sitt deltagande i “Gör Om Mig” ska vara redo att träna även det som inte ligger överst på önskelistan. Det viktiga är att träna alla delar av spelet, eftersom det krävs för att utvecklas.

– Det är som all träning. Jag kanske inte gillar att sticka ut och springa, men jag gör det ändå eftersom jag behöver det för konditionen och för att må bra, säger Hedblom.

Nu är hon, liksom Viktor Gustavsson, Caroline Condrup och Henrik “Hempa” Lundqvist redo att ta sig an motiverade adepter. Fyra platser finns till förfogande. Missa inte chansen.


Text: Karin Klarström • 2015-02-05
SpelaNyheter
Scroll to Top