Börja spela golf

Från och med 2012 är det lättare att ta Grönt Kort, golfens nybörjarutbildning. Därmed blir det också lättare och snabbare att komma igång med det roligaste, själva spelet.

De gamla myterna kring golfen att golf är svårt, golf är dyrt och golf tar tid har suddats ut. Nu finns det plats på golfbanorna och en klubb som välkomnar dig och som sätter omhändertagande i centrum, tar emot dig som är nybörjare.  

Hur blir det lättare?
Genom att du som spelare ska få en snabbare kontakt med spelet, komma ut på banan och få en egen upplevelse av vad spelet går ut på.

Att klubben kommer att anpassa utbildningen efter hur långt du har kommit i din egen färdighet för att få Grönt Kort.

Det nya utbildningsmaterialet, en bok och ett webbmaterial inbjuder till självstudier och ökad kunskap. Du kan sitta hemma och lära dig regler, golfvett och annat matnyttigt.

Vilket är första steget för vuxna?
Du kontaktar en närliggande klubb och anmäler ditt intresse att börja spela golf. De föreslår en lämplig kurs/upplägg för dig på din väg mot Grönt Kort.

När får jag Grönt Kort?
Du får Grönt Kort och handicap 54 när du klarat 18 poäng från gul/svart pinne, 150 metersmarkeringen. Samtidigt får du ett eget Golf-ID (nybörjar-ID) som registreras i GIT, golfens IT-system. Med ditt Golf-ID kan du sedan själv sänka och höja ditt handicap när du är inloggad på dina sidor i Min Golf.

Vad gäller när du fått Grönt Kort?
Då börjar resan ner mot handicap 36. Du spelar med en vän/fadder som noterar din score och när den är bättre än 18 poäng (9 hål) eller 36 poäng (18 hål) sänks ditt handicap. Den du spelar med verifierar ditt resultat.

Medlem i en klubb?
En bra rekommendation är att ta kontakt med en klubb och även bli medlem. Det underlättar för dig i din fortsatta resa för att komma in i golfen, få en identitet och tillhörighet. De flesta klubbar har duktiga tränare som är ett stort stöd för din fortsatta utveckling.

För att få ytterligare kunskap och känsla för vad Grönt Kort är och vad utbildningen står för så läser du vidare på hänvisningarna som finns på denna sida, uppe till vänster, eller direkt via www.golf.se/grontkort

Välkommen in i Golfens värld!

Svenska Golfförbundet


Tipsa  Teckenstorlek

Relaterade länkar

Ta Grönt Kort
www.golf.se/grontkort

Barn som vill börja spela golf
Golfäventyret

Ta kontakt med en golfklubb

Hitta en golfklubb nära dig

Bli ännu bättre
Golfskolans tränare hjälper dig

Litteratur
På väg till HCP 36 (dvd på sisuidrottsbocker.se)
Mot lägre scorer - prestation (på sisuidrottsbocker.se)

Annonser

Partners: