Palmares på portugisiska Algarvekusten. Foto: Golf Plaisir

Leva

Slipp ruskvädret på lovet

Höstlovet står för dörren och en del vill tillbringa ledigheten på golfbanan. Reseexperten tipsar om länder där värmen fortfarande hänger sig kvar. Och så hur man firar jul i Singapore med en golfbana i närheten.

Text: Fredrick Månsson • 2014-09-15 Uppdaterad 2014-09-15

Läs alla tips

Intresserad av att veta mer om golfresor? Läs reseexpertens alla frågor och svar om resor över hela världen.

Här hittar du alla frågor & svar.

Fråga ResebloggenVilken bana är den bästa kring Malaga? Hur flyger man enklast till Orlando? Vilka länder är de mest underskattade att spela i?
Ställ dina frågor till vår golfreseexpert Fredrick Månsson som från i år (2015) svarar via Resebloggen.

Mejla på resebloggen@golf.se

FRÅGA: Vi undrar var du rekommenderar oss att resa i Europa, vi har i hcp 20, 31 och 36? Vi har tänkt oss höstlovet v44.

SVAR: För att kunna få lite värme så sent på året så skulle jag rekommendera Sydeuropa, med Spanien och Portugal eller varför inte en tur till Turkiet och banorna runt Belek som ligger i närheten av Antalya. Är ni inte så väderberoende och vill ha lite golfkänsla på brittiska öarna så funkar ju även Skottland, Irland eller varför inte den trevliga engelska sydkusten. Själv skulle jag nog välja Algarve i Portugal. Billigt och trevligt, vilket alltid får ses som en bra kombination. (Publicerad 2014-09-15)

 

FRÅGA: Familjen kommer att vara i Singapore över jul och nyår. Då vill vi givetvis spela golf, helst utan att ta med oss golfgrejor från Sverige. Tar gärna emot alla typer av tips; bra banor, måste man hyra caddie, kan man hyra klubbor, finns det några roliga erbjudanden?

SVAR: Vad gäller erbjudanden så fångar ni nog lättast upp dem på plats. Det finns både billiga och dyra banor i och runt Singapore. I närheten av den malaysiska staden Johor Bahru ligger det en hel del bra banor som ni gott kan spela. Caddies är nästan alltid obligatoriskt och något man inte kommer undan. Å andra sidan är det skönt att ha någon som sköter förflyttningen av ens utrustning i den värmen och fuktigheten. Klubbor finns med allra största säkerhet att hyra på flera av banorna därnere och en bana jag gillar skarpt och skulle rekommendera är Tanjong Puteri Golf Resort. Trevligt ställe. ((Publicerad 2014-09-15)

 

FRÅGA: Vi är ett kompisgäng (hcp 8-20) som tänker åka till Florida i november. Står nu och väljer mellan Tampa och Palm Beach. Vilken tycker du är bäst? Direktflyg till båda?

SVAR: Norwegian flyger direkt till Fort Lauderdale men det gäller ju att de håller tidtabellen… Jag tycker nog att utbudet av banor är bättre runt Tampa, men det är en smaksak. Det är i alla fall lite mer “loose” tempo på västra sidan av Florida. (Publicerad 2014-09-15)

 

FRÅGA: Jag planerar att resa till Kalifornien i höst och tänker passa på att spela golf. Men det verkar så dyrt. Kan du tipsa om några banor som inte kostar skjortan? Napa Valley var inplanerat men jag blev lite osäker efter jordskalvet i augusti.

SVAR: Några golfbanor som håller mycket bra klass med hyggligt greenfeepris i och runt Napa Valley är Eagle Vines GC, Silverado Resort och Vintners Golf Resort. Greenfee ligger runt 600 kr vilket får anses som prisvänligt i området. Vill du ha billiga banor så sök dig till trakterna runt Los Angeles och sök upp några public courses. Det kan dock vara ett litet lotteri om man är ute efter tiptopskick. (Publicerad 2014-09-15)

 

FRÅGA: Vi, en fyrboll, vill spela linksgolf på Irland och vill gärna bo på ett och samma ställe men med tillgång till flera bra banor. Kan du tipsa om någon bra knutpunkt och några banor?

SVAR: Jag skulle nog, om jag var i era kläder, sikta på att ta mig upp till Portrush och spela lite där. Royal Portrush är ju en bana alla känner till men även Portstewart, Ballycastle och Castlerock är sköna banor att svinga loss på. Har ni tid så sväng i så fall förbi Ballyliffin som ligger en liten bit väster om Londonderry. Det är anläggningen som Nick Faldo ville köpa men medlemmarna sa nej. (Publicerad 2014-09-15)


Text: Fredrick Månsson • 2014-09-15
LevaBanor & resor
Scroll to Top