Hål 9 och 18 på Montado skapar en härlig stadiumkänsla nedanför hotellet. Foto: Montado Resort

Leva

Montado – Superstarts nya anläggning

Superstart har lämnat Spanien för grannlandet Portugal. Under perioden 28/2 till och med 14/3 nästa år kommer 160 resenärer att få en Superstart på säsongen.

Text: CM Hellsten • 2014-09-24 Uppdaterad 2014-09-24

Lissabon är Europas motsvarighet till San Francisco. Spårvagnar trafikerar centrum, det finns branta backar, vackra havsvyer och en röd bro över sundet.
På andra sidan bukten finns golfbanorna.
Som Montado Hotel & Golf Resort – årets Superstartanläggning som ligger knappt sex mil från huvudstaden.

Golfbanan ligger i ett stillsamt område som tidigare var stora vinodlingsplantager och det finns en del vinplantor kvar intill banan.
Montados hjärta är hål 9 och 18 och skapar verkligen en stadiumkänsla vid klubbhusområdet.
Nian är ett dogleg vänster och hålet viker runt en stor damm. Om du fått till en bra drive lockas du av att försöka nå över vattnet in mot greenen. Där bakom vaktar tre bunkrar och på hotellbalkongerna står nyfikna åskådare som gärna ser hur du hanterar pressen och publiken.
Avslutningshålet är ett läckert par 3. 138, respektive 106 meter längre fram har en ö-green placerats ut i samma oroliga vatten som skapar bekymmer på det nionde hålet. När flaggan dessutom står längst till vänster finns den enda bunkern rakt bakom som effektivt fångar upp allt för långa slag.
Längs hela vänstersidan finns hotellets andra flygel och räkna med åskådare som gärna följer den spektakulära avslutningen.

Anläggningen är konstruerad så att det även från restaurangen, poolområdet och till och med frisersalongen går att se vad som händer på 18:e greenen.
Montado som byggdes 1992 genomgick en stor re-design 2004 och höll stängt under ett och ett halvt år.
I augusti 2009 invigdes golfhotellet som rymmer 90 rum, tre sviter och totalt 200 bäddar.
Marco Andrade har varit anställd på anläggningen i 18 år och bär numera titeln general manager på Montado Hotel & Golf Resort.
Han vet vad hotellet betyder.
– Före det byggdes hade vi 10 000 ronder på banan – under ett bra år. I fjol spelades det hela 25 000 ronder. Vi hade aldrig varit där utan möjligheten för golfarna att kunna övernatta, säger Marco.

Montado har bland annat sett en stor ökning när det gäller pro- och gruppresor. Golfarna kommer från Danmark, England, Finland, Frankrike och Sverige som är den viktigaste marknaden.
28/2 checkar 80 svenska resenärer in för att vara med i Superstart.
7/3 kommer 80 nya deltagare för Superstarts andra vecka.
Superstart är inte vilken golfresa som helst. Här har resenärerna sällskap av Sveriges bästa tränare, Golfskolans instruktörer och experterna från landslaget, Swedish Golf Team. På förmiddagen är det lektioner följt av spel efter lunch, eller tvärtom.
Det är Svensk Golf som i samarbete med Golf Plaisir arrangerar resan för tredje året i rad.
– Jag ser verkligen fram emot att välkomna Superstart till Montado. Vi har utvecklat vårt träningsområde – det går att slå från två håll på drivingrangen, det finns tre puttinggreener och ett närspelsområde vid infarten. Det kommer att bli två bra veckor, säger Marco Andrade.

De senaste fyra åren har anläggningen arrangerat Portuguese International Amateur Championship.
I början av 2015 kommer landets största amatörtävling tillbaka.
Sedan är det dags för Superstart-resenärerna att inta Montado.

Här är fler bilder från Montado Hotel & Golf Resort:

Bild 1131173

Bild 1131174

Bild 1131175

Bild 1131176

Bild 1131177

Bild 1131178

 


Text: CM Hellsten • 2014-09-24
LevaNyheter
Scroll to Top