5de479477da15

Artiklar

Här är Golfsveriges bästa pyttipanna

Fyra år i rad har Halmstad GK fått pris som Sveriges bästa golfkrog i klubbens regi. Nu bjuder restaurangchefen Kenneth Andersson på sitt favoritrecept när det gäller Pyttipanna.

Text: CM Hellsten • 2016-03-23 Uppdaterad 2016-03-23

Branschnätverket Svenska Golfrestauranger (SGR) jobbar för att underlätta arbetet för krögarna som är verksamma på de svenska golfklubbarna.

SGR försöker även uppmärksamma framgångsrika golfkrögare och för sjätte året har de bästa restaurangerna korats.

Halmstad GK fick pris som bästa golfkrog i klubbens regi – för fjärde året i rad.

Restaurang 56 grader på Österåkers GK fick pris som bästa golfkrog i egen regi.

Efter utmärkelserna bestämde sig svenskgolf.se/wp att låta de två klubbarnas krögare mötas i en kockarnas kamp – på menyn fanns en golfmat–relaterad frågesport.

Här kan du läsa vem som vann den duellen.

Nu tipsar restaurangchefen på Halmstad GK, Kenneth Andersson, hur du kan laga den perfekta pyttipannan.

Här är Golfsveriges bästa pyttipanna
På Halmstad GK serveras pytten i en panna.

RECEPT:
Tärna rå potatis, gul lök samt kött, korv, skinka och dylikt i ca 1 x 1 cm stora tärningar. Stek först potatisen i olja och smör på ca 200 grader i 4-5 minuter, tillsätt lök och stek tills löken är mjuk. Tillsätt köttet och blanda runt, krydda med salt, peppar, Worcestersås, HP-sås samt lite Tabasco. Stek färdigt tills potatisen inte har någon kärna kvar i mitten.

INLAGDA RÖDBETOR:
Koka färska rödbetor med skal tills de är mjuka rakt igenom. Koka en ättikslag på 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten, samt kanelstång, hela nejlikor och lagerblad. Räcker att det kokar tills sockret smält, kyl ned. Skala och klyfta rödbetorna när de svalnat och lägg ner i lagen och låt stå minst 1 dygn.

SERVERING: 
Servera pytten med stekt ägg och inlagda rödbetor.
På Halmstad GK serveras pytten i en panna.

Här är Sveriges bästa golfrestauranger


Vem vinner golfens kockarnas kamp?


Laga golfburgare som mästerkocken


Text: CM Hellsten • 2016-03-23
ArtiklarHalmstad GK
Scroll to Top