Majorbanan Evian Resort Golf Club bjuder på storslagna vyer. Kan du tänka dig ett träningsläger här till våren…? Foto: Getty Images

Leva

Majorvinnare satsar på träningsresa

Under karriären blev det en majortriumf. Spelaren är ambassadör för en av tourens återkommande majorbanor och blir nu reseledare där.

Text: CM Hellsten • 2014-11-21 Uppdaterad 2014-11-21

1993 erövrade Helen Alfredsson Kraft Nabisco Championship på Mission Hills Country Club i Rancho Mirage i Kalifornien – majorsegern blev karriärens höjdpunkt.
Andra tunga titlar tog Helen Alfredsson i Evian – Europatourtävlingen som ingått på LPGA sedan 2000 och som 2013 lyftes upp en nivå och fick majorstatus.
Alfredsson vann urpremiären 1994, segrade igen 1998 samt 2008 och är numera ambassadör för Evian Resort Golf Club som ligger förföriskt vackert med storslagna vyer ut över Genèvesjön.
Det var just där som Helen satte punkt för karriären i samband med fjolårets tävling.
I vår återvänder hon.
Som reseledare.

Det är Birdie Golf Tours som arrangerar resan.
– Vi har jobbat med anläggningen i flera år och efter att jag själv var med på Helen Alfredsson Invitational i maj som gick på Evian Resort så har vi funderat över hur vi kan få fler personer att få uppleva denna resort och med just Helen. Det resulterade i att vi beslutade att köra ett Training Camp, säger Birdies vd Jenny Hagman, som har en bakgrund som PGA-instruktör.

Den 14-17 maj nästa år bär det av till Frankrike för 20 resenärer.
– Den första resan med Helen blev fullbokad på några timmar och hade 14 personer på reservlistan. Därför bestämde vi oss för att köra exakt samma event helgen efter. Det är Helen och jag själv som är tränare. Hon kör ett par clinics och jag hjälper till med träningen och vi är båda med ute på banan.

För mer info, klicka här


Text: CM Hellsten • 2014-11-21
LevaNyheter
Scroll to Top