Colorado GC i Parker, Colorado, står värd för årets Solheim Cup-tävling. På vägen dit finns flera banor värda att testa. Foto: Getty Images

Leva

80 banor längs Route 66

Hur reser jag till Solheim Cup i Denver? Vilka banor bör få besök längs Route 66 och Highway 1? Är det bäst att boka tid i förväg och vilka är bäst i Orlando? Behöver damerna lång carry på Royal County Down? Experten reder ut begreppen.

Text: Fredrik Månsson • 2013-01-21 Uppdaterad 2013-01-21

Läs alla tips

Intresserad av att veta mer om golfresor? Läs reseexpertens alla frågor och svar om resor över hela världen.

Här hittar du alla frågor & svar.

Fråga reseexpertenVilken bana är den bästa kring Malaga? Hur flyger man enklast till Orlando? Vilka länder är de mest underskattade att spela golf i? Nu har du chansen att ställa dina frågor till vår golfreseexpert Fredrick Månsson, som regelbundet ger svaren här på golf.se.

Mejla på resefragan@golf.se

FRÅGA: Jag och min sambo planerar att åka till Denver och följa Europas väg till seger nästa år i Solheim Cup. Har du några bra resetips gällande en sådan resa? Vi skulle vilja få tips på hotell och transporter till och från golfbanan.

SVAR: I USA är det tveklöst bästa sättet att transportera sig med bil. Det är relativt billigt att hyra bil i USA och bensinen är fortfarande, med svenska ögon, billig. Vad gäller boende så finns ju allt från billiga och sjaskiga motell, där man inte tar av sig skorna för all lort, till sköna hotell med komfort av högsta klass. Jag skulle hålla utkik efter bra dealer på Hilton, Marriott och liknande kedjor för att hitta finfina priser för tiden ni ska åka. Det är inte alls ovanligt att man kan hitta ett dubbelrum på exempelvis Hilton för en bra bit under 100 dollar per natt vid kampanjer. Sajten www.skyscanner.com är bra för att leta bland annat hotell, hyrbil och framförallt flyg. Golfspelet då. Ja, det finns en hel uppsjö av banor i och runt Denver. Flera av dem är privata, däribland Castle Pines GC som är känd från PGA Tour, vilket omöjliggör spel. Dock finns Coal Creek Golf Course som är en skön bana med en del variation på hålen. En annan bana som ni definitivt inte bör missa är Fossil Trace GC. Flera av hålen är riktigt läckra med utmanande hinder och bunkrar. Man behöver bara surfa in på hemsidan www.fossiltrace.com för att bli spelsugen.

 

FRÅGA: Ska på resa till Orlando, Florida med familjen mellan 24 mars och 4 april. Jag är den enda som har golfintresse. Hur ser det ut för en ensam golfare att hitta starttider? Måste jag boka hemifrån eller kan man göra det på plats i Orlando? Hur ser möjligheterna ut då att få starttid?

SVAR: Är du ensam och vill spela så är det i regel aldrig några bekymmer att hitta en starttid med kort varsel. Det är ju i och för sig en fördel om man är någorlunda flexibel med banor men som sagt, du behöver inte oroa dig för att det är svårt med tider. Dock kan det löna sig ekonomiskt att boka i tid då greenfeepriser på olika sajter kan vara lite billigare än om man dyker upp i shopen och vill betala där och då. www.golfnow.com är en bra site för just sådan bokning.

 

FRÅGA: Har just bokat flyget till Florida i början av februari. Denna gång har jag tänkt försöka spela Shingle Creek som du tidigare rekommenderat. Hunters Creek som ligger ganska nära finns också i tankarna. Eftersom det är ett tag sedan jag var i Orlandoområdet kanske du har nya friska tips?

SVAR: Reunion där Henri Reis är pro är klart värd att spela. Shingle Creek höll finfin klass sist jag var där. En annan bana, som fått mycket beröm och som verkligen är spelvärd, är Bella Colina GC som är en relativt ny uppstickare på golfscenen. Det är en bana som kommer vinna en hel del terräng de närmaste åren och locka till sig mycket greenfeespelare. Har ni tid över så spela gärna Metro West och Champions Gate också, det är två klassiker i området kring Orlando.

 

FRÅGA: I april ska vi ta en roadtrip och åka Route 66 och även lägga till Highway 1 upp till San Francisco. Tänkte försöka spela några banor under trippen. Var finns de mest spektakulära och minnesvärda banorna längs turen?

SVAR: Man brukar räkna med att det finns drygt 80 golfbanor utmed Route 66 om man räknar de golfbanor som inte innebär en alltför lång avstickare från vägen och det är ju ganska många det. Själv skulle jag ju vilja spela Southern Hills utanför Tulsa som har några majors på nacken. Dock är den superprivat så det är knappast ett alternativ. Paa-Ko Ridge GC utanför Albuquerque är en fantastiskt fin public course. Stadigt parkerad på topp-50 i USA vad gäller public courses. Utanför Flagstaff i Arizona finner ni Aspen Valley GC som med sina, av tallar, inramade hål erbjuder något för ögat också.

Vad gäller Highway 1 så kan ni ju alltid börja med att lufta er på Torrey Pines där PGA Tour håller till nu i veckan som kommer. Erkänt bra bana som inte behöver någon närmare beskrivning. Poppy Hills GC poppar upp lite längre norrut i Kalifornien och Pasatiempo som är en klassiker ritad av Alistair MacKenzie. För att uttrycka sig milt så är det inte många hål han misslyckats med någonstans i världen. En bana värd att lägga in i planeringen. Avslutningsvis bör ni inte missa Harding Park utanför San Francisco.

 

FRÅGA: Jag och min fru planerar en Irlandsresa till våren och funderar på att få till en runda på Royal County Down, men jag har hört att det krävs rätt mycket carry även från damtee så jag undrar om min fru (hcp 14 och slår cirka 175 meter med drivern) kommer ha något riktigt utbyte av att spela banan. Vad tror du?

SVAR: Jag har svarat på denna fråga för några veckor sen. Tipsade bland annat om Roganstown. Kolla länken här: http://golf.se/Leva/Fraga-Golftrottern1/2010/10/2010/1/StorbritannienIrland/


Text: Fredrik Månsson • 2013-01-21
LevaNyheter
Scroll to Top