5de582e0cfbe3

Följa

McIlroy till Bro Hof 2012

Två av årets majorvinnare är redan klara för nästa års Nordea Masters.Den nordirländske superstjärnan Rory McIlroy samt landsmannen Darren Clarke kommer till Bro Hof i början av juni 2012.– Vi är naturligtvis överförtjusta, förklarar Masters Vd, Fredrik Hellkvist.

Text: Svensk Golf • 2011-07-26 Uppdaterad 2011-07-26

Knappt hann Alexander Norén slå i segerputten i årets upplaga av Nordea Masters på Bro Hof innan det var dags för jättebomben.

Alla tävlingar vill ha Rory McIlroy som vann US Open överlägset på Congressional i juni. Det bästa var att Hellkvist gjorde klart med den unge stjärnan före segern och därmed slapp betala lika mycket som om kontraktet skrivits under efter US Open.

– Priset gick ju av naturliga skäl upp efter den uppvisningen och det blev ju lyckat för oss, säger Hellkvist.

Rory McIlroy spelar en hel del på PGA-touren men har sagt att han kommer att fortsätta att spela mycket också hemma i Europa.

McIlroy representeras av ISM, samma managementbolag som Darren Clarke. Den 41-årige rutinerade spelaren som till mångas förvåning lyckades spela hem The Open på Royal St Georges. Clarke har länge varit en klasspelare men har under några år haft problem att prestera av olika anledningar. Nu verkar han hittat en växel till.

Också kontraktet med Clarke skrevs under innan storsegern i södra England.

– Ja, vi har haft tur och skicklighet vid några tillfällen och det är bara att hoppas att det fortsätter, säger Hellkvist.

Att man lyckats knyta till sig de båda majorvinnarna innebär inte med säkerhet att inga fler stjärnor kommer att dyka upp på Bro Hof den 6-9 juni nästa år.

– Jag skulle gärna vilja ha tillbaks Bubba. Han är en underbar profil, säger Hellkvist.  

Många har uttryckt oro över det nya datumet, veckan före US Open, men med ett knappt år kvar står det klart att åtminstone två av världens bästa väljer att ladda på Bro Hof.

KRÖNIKA: Här är nästa steg
"Fantastiskt att vinna"

Text: Svensk Golf • 2011-07-26
FöljaNyheter
Scroll to Top