En lycklig segrare med den något ovanliga segerdolken Foto: Getty Images

Följa

Siem från början till slut

Det blev Marcel Siem som vann i Marocko. Det var jämt ett tag på första nio när Mikko Ilonen utmanade men till slut blev det tre slags marginal ner till Ilonen och David Horsey. Mikael Lundberg blev bäste svensk men föll till 28:e plats.

Text: Daniel Rosenlund • 2013-03-31 Uppdaterad 2013-03-31

TV-tider

Bild 1120406

Tordag: 14.30 – 18.30
Fredag: 14.30 – 18.30
Lördag: 14.00 – 18.00
Söndag: 15.00 – 19.00

Trophée Hassan II

Bild 1120407

Speldatum: 28 – 31 mars
Bana: Golf du Palais Royal
Prispengar: 1,5 miljoner Euro
Titelförsvarare: Michael Hoey

Startfält
Starttider
Aktuell ställning
Race to Dubai

Läs också:

Siem i särklass
Siem behåller greppet
Fortsatt tyskt i topp

Tyske Marcel Siem, med sin blonda hästsvans, var i ledningen från början till slut i Marocko. Han började den sista rundan med fyra slags ledning. Men finländaren Mikko Ilonen startade med tre birdies på de fyra första hålen och gjorde det spännande. Hela första nio hade han kontakt.

Men bogey på tian och dubbel på elvan för Ilonen gjorde att Siem igen var i en betryggande ledning. Till slut kunde han kosta på sig att göra bogey på arton och ändå ta emot den vackra förgyllda dolk som segraren får ta emot av kronprinsen i Marocko.

Och han fick hjälp av en annan tysk inför rundan. Ett samtal till Bernard Langer inför den sista rundan gav Siem råd.

– Jag vet inte om jag kan avslöja Bernards hemligheter. Men en sak han sa var att inte spela mer försiktigt eller mer aggresivt än vad skulle gjort annars, nu när jag ledde med fyra slag. Tack Bernard! Berättade en överlycklig vinnare för Sky Sports.

Det var tyskens tredje seger på Europatouren och nu har han en chans att komma i Masters genom att ta sig upp på topp-50 på världsrankingen. Men det hänger på hur det går i Shell Houston Open.

– Det vore en dröm. Jag skulle bara vilja vara på anläggningen. Jag kommer inte att börja gråta men det kommer att vara väldigt känslomässigt.

Tvåor blev Mikko Ilonen och David Horsey och fyra blev Pablo Larrazabal.

Mikael Lundberg var uppe på topp-10 inför dagens runda men föll tillbaka efter 76 slag på söndagen. Han blev till slut 28:a. Joel Sjöholm blev 44:a och Fredrik Andersson-Hed blev 61:a.

LET: Seger för supertalangen

Text: Daniel Rosenlund • 2013-03-31
FöljaNyheter
Scroll to Top