Innan säsongen är slut ska de ny stugorna vid Lindesbergs GK stå klara. Innan säsongen är slut ska de ny stugorna vid Lindesbergs GK stå klara.

Dela denna artikel

Stugsatsning i Lindesberg

Alla klubbar söker nya inkomstkällor. Lindesbergs GK satsar på en modern stugby mitt på golfbanan ett 50-tal meter från klubbhuset. I höst ska 40 bäddar i nya toppmoderna hotellstugor vara klara.

Stefan Leskinen, vice ordförande i Lindesbergs GK, har under flera år jobbat med detta projekt. Vid ett extra årsmöte i december i fjol röstade medlemmarna med bred marginal för denna stugsatsning.

- Golfklubben har en urstark balansräkning. Vår bana ligger mitt i Lindesberg och vi äger marken och byggnaderna. Kostnaden för de nya stugorna är beräknad till 5,5 miljoner kronor, men medlemmarna behöver inte skjuta till någon enda krona, berättar Stefan Leskinen.

Redan idag finns fem stugor med fyra bäddar i varje på Lindesbergs GK.

- Det är snarare enkla trähyddor än stugor. Det vi nu ska uppföra  är fem eller sex toppmoderna byggnader med totalt minst 40 bäddar som ska kunna utnyttjas året runt.

- Sedan den nya tjusiga Arenahallen stod klar i LIndesberg har det blivit än mer tydligt att det finns dåligt med boendemöjligheter i staden. Därför har vi under hela resan haft ett starkt stöd från kommunen i den här stugsatsningen. Vi räknar förstås med att kunna locka även icke-golfare  till anläggningen, säger Stefan Leskinen.

Stefan är övertygad om att det är en säker och trygg investering.

- För att vi ska gå runt krävs 33-procentig beläggning under sommarmånaderna och 8-procentig under vintern. Vi kommer inte att ha några problem att nå högre än så, det är jag säker på.

- Det här är en satsning som inte bara gynnar golfklubben utan även kommunen. Mycket snart kommer det att bli en bra inkomstkälla, säger Stefan Leskinen.

De nya stugorna ska enligt planen börja byggas i slutet av april eller början av maj och stå färdiga innan årets golfsäsong är slut.

Av: Jörgen Ohlson
jo@golf.se

Publicerad: 2012-02-09
Kommentarer (2)
Skriv nytt inlägg
Logga in med ditt Facebook-konto
 Posta 
Jan

Bra jobbat styrelse! Addera sedan vårt nya korthål över ån, Agusta 12:an stuk, så blir Lindesbergs GK ännu mera besöksvärdig!!!!

Jan E Martinson , 15:25, den 20 december 2013
Anmäl
Jan

Bra jobbat styrelse! Addera sedan vårt nya korthål över ån, Agusta 12:an stuk, så blir Lindesbergs GK ännu mera besöksvärdig!!!!

Jan E Martinson , 15:16, den 20 december 2013
Anmäl
  • 1

Dela denna artikel

Annonser

Partners: