St Andrews Castle Course är en av banorna som bjuder vinnarna på en tuff utmaning. Jarmo Kokki (infällda bilden) är en av vinnarna. Foto: Getty Images//Privat

Leva

Jarmo får följa med på resan

Han har spelat golf i 12 år och är fortfarande lika biten. Nu får 45-årige Jarmo Kokki chansen att pegga upp i Skottland för första gången. I maj åker han med på Drömresan.

Text: Karin Klarström • 2013-02-20 Uppdaterad 2013-02-20

Var med och tävla

Bild 1123744
Nio vinnare har utsetts. Elva platser finns fortfarande kvar på planet som avreser mot Skottland i början av maj. Där väntar spel på St Andrews Castle Course, Gleneagles Centenary Course och Crail Balcomie Links. Bor gör vi på lyxiga Old Course Hotel, samt Gleneagles Hotel. Vi står för hela notan.

Anmäl dig du också.

Det började på 1990-talet. Jarmo Kokki och kompisarna semestrade på Öland med husvagn, och kom av en slump in på golfspelet via korthålsbanan i Köpingsvik, nära campingen. Jarmo och en kompis provade på några gånger, och blev allt mer bitna. Till sist bestämde de sig för att slå till på allvar, gick med i Grönhögen och tog grönt kort.

– På den tiden var det kö för att bli medlem hemma, och Grönhögen hade bra distansmedlemskap, så det var min första klubb. Jag är fortfarande medlem där, säger Jarmo Kokki, som bor i Fristad utanför Borås och även är medlem i Hulta GK.

Sedan dess spelar han mycket, i runda slängar blir det väl 70-80 rundor på en säsong. Han kontrollr��knade någon gång, mest för att få veta hur mycket det blev. Men han tar inga lektioner och har inga egentliga ambitioner att bli bättre. Han spelar på handicap 12 idag och det räcker bra. Jarmo spelar för att han tycker det är kul.

Varför tycker du det är roligt med golf?
– Ja… Vad är inte roligt med golf? Det är underbart med allting. Det är alltid roligt fast det ofta går dåligt. Man längtar alltid till nästa rond, säger Kokki, och tillägger att skulle det inte vara det där med jobbet och dåligt väder skulle han spela hela tiden.

I maj får Jarmo Kokki pegga upp i Skottland för första gången i livet, då han och 19 andra golfare får följa med på Svensk Golfs Drömresa. Kokki motiverade sin nominering på följande sätt: “Jag är en väldigt levnadsglad, rolig, ödmjuk och humoristisk kille i mina bästa år! Skulle få gruppen att skratta och stortrivas i mitt sällskap, då jag är en humörhöjare utan dess like, säger mina vänner i alla fall…”

Du låter som ett toppensällskap på en resa. Berätta, hur kan du höja humöret när du spelar med folk du inte känner?
– Jag har lätt för att skratta, och skrattar åt det mesta. Mest åt mig själv, jag bjuder gärna på mig själv om jag gör bort mig, och det gör man ju ofta på banan.

Vad är du bäst på i golfen?
– Att putta. Där är jag kung!


Text: Karin Klarström • 2013-02-20
LevaNyheter
Scroll to Top