Gleneagles står på schemat för Anders Konradsson och de andra vinnarna i Drömresan. Foto: Visit Scotland//privat

Leva

Anders får följa med till Skottland

Anders Konradsson satsade på golfen på allvar en gång i tiden. Trots att det inte blev nåt av toursatsningen är han golfen trogen, och längtar efter nästa rond. Nu får han följa med på Drömresan.

Text: Karin Klarström • 2013-03-07 Uppdaterad 2013-03-07

Var med och tävla

Bild 1123784
Fjorton vinnare har utsetts. Sex platser finns fortfarande kvar på planet som avreser mot Skottland i början av maj. Där väntar spel på St Andrews Castle Course, Gleneagles Centenary Course och Crail Balcomie Links. Bor gör vi på lyxiga Old Course Hotel, samt Gleneagles Hotel. Vi står för hela notan.

Anmäl dig du också.

40-årige Anders bor i Upplands Väsby sedan några år, men är jämte i själ och hjärta. Fram till förra säsongen var han trogen medlem i Östersund-Frösö GK, men i år blir det andra året som medlem på Kyssinge.

– Jag hinner inte spela så mycket golf som jag skulle vilja. Det blev väl ungefär tio rundor i fjol, och ungefär samma året innan. Men min son börjar bli lite intresserad, så jag hoppas på att han vill spela framöver. Men jag håller mig passiv, och pushar inte på. Han får välja själv, säger Anders till Svensk Golf.

Konradsson satsade på golfen, tränade mycket och spelade en del tävlingar på Minitouren, men räckte inte riktigt till för full satsning. Enligt sin egen tolkning hade han för mycket prestationsångest för att få ur sig den golf han egentligen kan spela.

– På det viset är jag egentligen en bättre golfare idag än jag var då, säger Anders, som idag spelar på handicap 4,8.

Han har aldrig varit i Skottland, däremot har han testat på golf i lite tuffare vind under en golfresa till Irland för några år sedan.

Varför vill du följa med till Skottland?
– Det verkar vara en så skön avslappnad attityd till golfen där. Det är inte så allvarligt, man går bara ut och spelar med några klubbor. Det ska bli häftigt att uppleva atmosfären där.

Anders är Drömresans 14:e vinnare, och det finns därmed sex platser kvar att tävla om. Har du missat att anmäla dig kan du klicka på länken till höger. Den 10 maj går planet till Skottland.


Text: Karin Klarström • 2013-03-07
LevaNyheter
Scroll to Top