5de551402d4f5

Följa

”Pengarna slut om vi inte gör något”

Inför årets säsong blev klubben uppköpt. Nu satsas en del av pengarna på att bygga om banan.

Text: Tommie Gustavsson • 2015-08-19 Uppdaterad 2015-08-19

Det var Parkallén AB som köpte upp Assartorps GK. Den skånska klubben fick en rejäl slant och nu används en del av pengarna till att bygga om banan.

– Peter Chamberlain har fått i uppdrag att göra en Master Plan som ska presenteras på höstmötet i november. Vi har några hål som helt enkelt är för svåra, inte minst för damer. Dessutom har vi några blinda hål som vi också skulle vilja ända. Peters uppdrag är att göra en översyn av hela banan och presentera ett förslag som gör vår natursköna bana ännu roligare att spela för alla kategorier av golfare, säger Hasse Bergdahl, klubbchef på Assartorp.

I samband med turbulensen före försäljningen och efteråt tappade Assartorp, som ligger bara några mil från Lund, ett antal medlemmar.

Genom att förbättra anläggningen hoppas man locka nya spelare till klubben.

– Det här är en offensiv satsning. Vi måste utveckla verksamheten. Om vi inte gör något så är pengarna slut om några år och då finns ingen återvändo, fortsätter Hasse Bergdahl.

Klubben ansvarar precis som tidigare för driften av anläggningen. För att klara den i dagsläget tvingas man använda en del av det kapital man fick vid försäljningen.

– Styrelsens uppgift är ju att säkerställa verksamheten på sikt. En mer attraktiv banan för fler golfare, är ett led i det arbetet.

Parkallén AB, som numera äger marken där banan är belägen, har även planer på att bygga en konferensanläggning i anslutning till 18-hålaren.


Text: Tommie Gustavsson • 2015-08-19
FöljaAssartorps GKNyheter
Scroll to Top