Amerikanskan Lexi Thompson inledde med en fin 65:a i Alabama Foto: Getty Images

Följa

Lexi leder i Alabama

Två spelare stack ut under första dagen av Mobile Bay LPGA Classic.US Open-vinnaren från 2009, Eun-Hee Ji och det amerikanska superlöftet Lexi Thompson.Båda är sju under par.

Text: Martin Strömberg • 2013-05-17 Uppdaterad 2013-05-17

Mobile Bay LPGA Classic

Datum: 16-19 maj 2013

Bana: RTJ Trail, Magnolia Grove, Mobile, Alabama

Titelförsvarare: Stacy Lewis, USA

Prissumma: 1 200 000 dollar

Aktuell Ställning

Order of Merit

Världsranking

Det känns som om hon varit med hur länge som helst. Men Lexi Thompson fyllde 18 år i februari och hon visade ännu en gång att hon är en världsspelare när hon pulvriserade RTJ trail i Mobile, Alabama.

– Jag älskar par-femmorna på den här banan. Det känns som att jag kan slå driver på nästan varje hål härute och det är definitivt en fördel för mig, sa Thompson, efter att ha gjort birdie på tre av fyra par-femmor.

Hon gjorde åtta birdies totalt och bara en bogey. Den kom på banans andra och Lexis tionde hål. Men efter bogeyn gjorde hon genast tre nya birdies på hål fem till sju.

– Jag kom helt klart in i zonen lite där och satte några bra puttar. jag försökte som vanligt spela ett slag i taget och hade turen att göra lite birdies.

Avslutningen blev också klassig. Thompson satte upp en wedge två decimeter från hål och kunde enkelt peta i putten för en 65-ronda (-7).

– Ett skönt sätt att avsluta varvet på, sa 18-åringen, som blev tvåa här ifjol bakom Stacy Lewis.

Sydkoreanskan Eun-Hee Ji matchade Thompson efter en kavalkad av fina puttar. Ji satte det mesta inom fyra meter och var mycket belåten efter varvet.

– Det kändes som att allt skulle gå i oavsett om det var två eller fyra meter och jag gillar när det är snabbt som det är här.

Svenskorna hade en lite trög inledningsdag. Pernilla Lindberg är bäst på en delad 46:e plats på ett under par (71).

Anna Nordqvist och Maria Hjorth är båda ett över par (73) på delad 83:e plats medan Sophie Gustafson fick signera ett kort med 75 slag (+3) och hon delar 118:e plats.


Text: Martin Strömberg • 2013-05-17
FöljaNyheter
Scroll to Top