Henrik Stenson fick bättre utdelning andra dagen och sköt 66 med mersmak Foto: Getty Images

Följa

Full svensk attack

Under perfekta förhållanden attackerade svenskarna Whistling Straits.Både Stenson och Lingmerth har bra chans i helgen.

Text: Martin Strömberg • 2015-08-14 Uppdaterad 2015-08-14

PGA Championship

Bild 1116902

Spelplats: Whistling Straits, Sheboygan, Wisconsin, USA

Titelförsvarare: Rory McIlroy

 

Starttider

Världsranking

Ställning

 

Svenskar i fältet: Henrik Stenson, David Lingmerth och Carl Pettersson.

Relaterat:

31 slag första nio

Stenson: Hälsan och spelet är bättre”

Skilda världar för svenskarna

Det var underbara scoringförhållanden andra dagen av PGA-mästerskapet på Whistling Straits. Förmiddagen bjöd på en lätt bris och mottagliga och fina greener och de två svenskar som startade tidigt körde verkligen plattan i mattan direkt.

– Jag fick en perfekt start med birdies på tian och elvan och vände på fem under. Det var den starten vi behövde och jag gjorde egentligen inte så många misstag mer än att missa fairway på åttan. En bra up-and-down på nian att avsluta med, berättade Henrik Stenson efter sin rond på 66 slag.

Han var åtta under med tre hål kvar och hade möjligheten att bli den första i historien att skjuta 62 slag i majorsammanhang. Men istället för de två birdies som behövdes blev det bogey på sjuan (treputt) och på åttan.

– Att gå under 63 är svårt i vilken tävling som helst och naturligtvis ännu tuffare i en major. Man måste både spela fantastiskt och få med dig en del studsar och flyt på det. Jag hade kanske chansen att ta mig in på åtta under idag men 66 slag är ändå en bra score och nu tog jag mig åtminstone in i tävlingen lite grann.

Bild 1116901

David Lingmerth fick även andra dagen en finfin start med tre birdies första fem. Efter en svacka mitt i ronden med dubbel-bogey-bogey på hål 7-9 tog han sig samman och spelade sista nio tre under par. Totalt blev det 70 slag andra dagen och sju under efter två dagar. När förmiddagens spel var slut ledde Lingmerth PGA-mästerskapet.

– Jag tror inte ldningen kommer att vara särskilt länge. Någon eller några kommer förmodligen att bättre min score med ett par slag eller mer, sa Lingmerth till PGA-touren efter ronden.

Lingmerth träffade tio greener och tio fairways men var inte helt nöjd med spelet andra dagen. Han stack till rangen efter ronden och behövde en del jobb innan arbetsdagen var över.

– Det var bra förhållanden och jag siktade på nio under. Men det blev för många dåliga slag och jag kommer att gå till rangen för att hitta något i ballstrikingen att jobba vidare på, förklarade Lingmerth.

Övriga noteringar från förmiddagens spel är att Jordan Spieth kom loss ordentligt efter en lite seg start. Världstvåan och den dubble majorvinnaren 2015 gick fem under andra dagen och är sex under totalt, ett efter Lingmerth.

Världsettan, Rory McIlroy, har två raka 71:or och spelar vidare i helgen och kommer förmodligen inte att vara säärskilt långt från täten. En klart godkänd comeback.

Japanen Hiroshi Iwata avancerade 112 placeringar genom att mosa Pete Dyes pärla med 63 slag. Scoren inkluderade en bogey på nian och Iwata blev den 27:e spelaren i majorsammanhang att skjuta 63. Hittills har ingen gått lägre.


Text: Martin Strömberg • 2015-08-14
FöljaNyheter
Scroll to Top