Foto: Getty Images

Följa

Annika hemma för att inspirera unga tjejer

På måndagseftermiddagen landar Annika Sörenstam med familj i Sverige för en hektisk vecka med bland annat egna tävlingen ANNIKA Invitational Europe, ANNIKA Cup och öppen clinic på Bro-Bålsta GK.

Text: Thomas Björn • 2015-08-03 Uppdaterad 2015-08-03

Mer om Annikas tävling

http://www.golf.se/Tavla/juniortavlingar/Annika-Invitational-Europe/

Facebook: annikainvitationaleurope

Twitter: @ANNIKAInvEurope

Instagram: annikainv.europe

Hashtag: #ANNIKAEURO2015

Det är fjärde året Annika Sörenstam genomför ANNIKA Invitational i Europa och Sverige, tillsammans med Svenska Golfförbundet. Den här gången arrangeras tävlingen på Annikas hemmaklubb Bro-Bålsta GK, strax nordväst om Stockholm. Tävlingen har det starkaste startfältet någonsin tack vare att den från och med i år ingår på Solheim Cup-rankingen.

Det här är näst sista chansen för tjejer 18 år och yngre att kvalificera sig för PING Junior Solheim Cup i september, kontinentmatchen mellan Europa och USA.

ANNIKA Invitational Europe fungerar därmed som en plantskola för framtida, kvinnliga världsspelare, liksom systertävlingarna i USA och Asien. Något som inte minst bekräftas av att ett 25-tal collegecoacher från USA är på plats för att studera, och locka, de mest lovande spelarna.

Parallellt med ANNIKA Invitational Europe pågår ANNIKA Cup, där tolv lovande spelare från hela Sverige får chansen att träna och spela under ledning av världsstjärnan, och ta del av hennes goda råd.

Medelhandicparen går dock inte lottlös från veckan. Tisdag klockan 16.00 arrangerar Annika Bro-Bålsta GK en clinic där alla är välkomna och se, och höra Annika dela med sig av sina bästa slag. En liknande clinic hölls på Forsgårdens GK i Kungsbacka under ANNIKA Invitational Europe förra året. Den lockade cirka tusen personer!

– Hon både visar slag och talar om hur hon förbereder sig inför varje slag, plus går igenom sin rond och berättar hur hon tänkte när hon gick på 59 slag på Standard Register Ping 2001. Hon gör det på ett avslappnat och trevligt sätt. Clinicen är en upplevelse och verkligen värd att besöka, säger Göran Söderqvist, kommunikatör på Svenska Golfförbundet som närvarade på clinicen på Forsgårdens GK – och dessutom har ett förflutet som juniorledare på Bro-Bålsta GK.


Text: Thomas Björn • 2015-08-03
FöljaNyheter
Scroll to Top