MagnusSunesson jublar efter ett lyckat greenbesök under Svenska Hickorymästerskapet på Flommen Foto: Teija Gärtner

Följa

Tog nytt SM-guld efter 33 år

I helgen blev förre tourspelaren Magnus Sunesson svensk mästare när han vann hickory-mästerskapet på Flommens GK.

Text: Tommie Gustavsson • 2015-08-03 Uppdaterad 2019-12-11

I helgen blev förre tourspelaren Magnus Sunesson svensk mästare när han vann hickory-mästerskapet på Flommens GK. Förra gången han vann SM var för 33 år sedan. Då vann han lag-SM med Landskrona GK.

– Det här var min tredje start i hickory-SM och min första seger, säger Magnus. Det känns stort. 136 kom till start. Det visar att hickory blir allt populärare.

Magnus Sunesson hade en fight om SM-tecknet med gamle kompisen från Landskrona, Magnus Persson Altevi.

– Magnus ledde efter första dagen med tre slags marginal. Men jag avslutade med 72 slag, vilket jag är jättenöjd med, och vann till slut med två slag, fortsätter Sunesson.

– Vi spelar med klubbor som är tillverkade före 1936. Det gäller att sänka svingtempot och inte slå så hårt på bollen. Det är bra för kroppen, i alla fall för min. Men det är inte alltid så lätt att få ren träff på bollen.


Damklassen vanns av Christina Elmér från hemmaklubben Flommens GK. Efter 79 slag på lördagen ledde hon med ett slag och ledningen växte i början av andra ronden. Men Eva Adermark, Västerås GK, som vann SHM både 2013 och 2014, jagade intensivt och började ta in slag för slag. Dramatiken blev total när båda spelarna hamnade på samma resultat.

Särspel följde på Flommens korta men nervframkallande första hål som går över vatten. Christina Elmér gjorde säkert par medan Eva Adermark missade sin parputt. Det var Evas tredje raka särspel i Svenska Hickorymästerskapet, men hennes första förlust. Frida Rydberg, Upsala GK, blev trea med 159 slag. 

SM-tävlingen på Flommen var ett led i klubbens 80-årsjubileum. Nästa år avgörs tävlingen i Borås.

– Jag har redan lovat åka dit och försöka försvara mästerskapet, slutar en nöjd Magnus Sunesson, som hade 151 slag mot Magnus Persson Altevis 153.


Text: Tommie Gustavsson • 2015-08-03
FöljaNyheter
Scroll to Top