Äntligen en bra rond igen för Tiger Woods som sköt 68 slag under första dagen av Quicken Loans National Foto: Getty Images

Följa

Vilken vändning, Tiger!

Från tre över till tre under.Tiger Woods visade gamla takter under första dagen av Quicken Loans National.

Text: Martin Strömberg • 2015-07-31 Uppdaterad 2015-07-31

Quicken Loans

Bild 1116586

Datum: 30 juli – 2 augusti

Bana: Robert Trent Jones GC, Gainesville, West Virginia

Titelförsvarare: Justin Rose, England

Förstapris: 1 206 000 dollar

Svenskar i fältet:

Jonas Blixt

Daniel Chopra

David Lingmerth

Carl Pettersson

FedEx-listan

Världsrankingen

Startlista

Inför tävlingen:

Tiger hyllar Spieth

Hurleys far försvunnen

Tevetider:

Bild 1116588

Torsdag: 20.30 – 00.30

Fredag: 20.30 – 00.30

Lördag: 19-24

Söndag: 19-00.30

Efter ännu en usel start på ronden var känslan att Tiger Woods var på väg ännu ett par trappsteg ner i den källare som inte har särskilt många lysrör i taket.

Den forne världsettan var tre över par efter fyra hål på Robert Trent Jones GC, han hade slagit ett par usla drives och gjort tre halvtaffliga bogeys, precis som han gjort så många av de sensate månaderna, och känslan var att en bogey till hade sänkt skeppet.

– Det var ingen bra start men jag kände ändå att jag hade tre par-femmor kvar och ganska många enkla hål som man kan göra birdie på. Tålamod är en viktig del i spelet, sa Woods efter sin inledningsrond.

Han kontrade med en birdie på femman och gjorde ytterligare en på sjuan. Efter det såg han betydligt mer komfortabel ut på banan och svingen såg friare ut än på länge. Han vände på ett över par med mersmak och utdelningen skulle bli ännu bättre på vägen hem.

– Jag behöll lugnet och kände att det kommer att vända. Försökte komma ner till par efter nio och lyckades nästan, men fick igång spelet efter vändningen.

Fyra raka birdies från tian och framåt och sedan resten par gav en rond på 67 slag och kanske framförallt en rejäl dos självförtroende och ett par steg närmare det där ljuset som han söker någonstans i fjärran.

– Jag kan skruva bollen åt båda hållen och det var länge sedan jag kände mig så här bekväm på banan. Sista ronden i Greenbrier var också bra, förklarade Woods efteråt.

För svensk del fick Jonas Blixt ännu en rond visa att spelet är på rätt väg. Hans bogeyfria 66:a räcker till en delad tiondeplats efter första dagen och han är två slag före näst bästa svensk, David Lingmerth, som gick runt på 68 slag, tre under par. Efter en inledande bogey på trean gjorde han fyra birdies och resten par.

Bild 1116584

Carl Petterson hade en blandad förstania med fyra birdies och tre bogeys, på vägen hem blev det en bogey och en birdie för 70 slag. 

Fjärde svensken i fältet, Daniel Chopra, gick sex över par.

I ledningen efter första dagen är sydafrikanen Retief Goosen, som gjorde åtta birdies och tio par för 63 slag, och japanen Ryo Ishikawa, som bland annat gjorde hole-in-one på fjärde hålet. 

– Jag slog många bra järnslag idag och missade faktisk en del riktigt korta puttar. Jag försöker hitta spelet och ser hur länge jag kan behålla mitt jobb härute, sa en nöjd Goosen.

En annan sydafrikan som varit med ett tag är Ernie Els. “The Big Easy” gick sju under första dagen och delar tredjeplatsen.

Notabelt i övrigt: Rickie Fowler gick runt på 67 slag och han avslutade ronden med att håla en järnsjua på det nionde hålet för en hio medan titelförsvararen Justin Rose inledde med 66 slag.

ET: Bra svenskdag i Skottland
ET: Svensktrio bra med på Madeira

Text: Martin Strömberg • 2015-07-31
FöljaNyheter
Scroll to Top