Österrikes Bernd Wiesberger tog befälet under sista ronden och vann Franska Öppna på Le Golf National Foto: Getty Images

Följa

Vass Wiesberger vann

Går man elva under par under helgen på Le Golf National så är man en värdig vinnare.Bernd Wiesberger imponerade stort i Frankrike.

Text: Martin Strömberg • 2015-07-05 Uppdaterad 2015-07-05

Open de France

Bild 1115837

Datum: 2-5 juli 2015

Bana: Le Golf National, Paris, Frankrike

Titelförsvare: Graeme McDowell, Nordirland

Förstapris: 500 000 euro

Ställning

Race to Dubai

Rond ett:

Dubuissons egen major

Rond två:

Paratore historisk

Rond tre:

“Kotte” utmanar Van Zyl

En oerhört imponerande Bernd Wiesberger vann på Le Golf National efter en avslutningsrunda på 65 slag, ett resultat som lätt kunnat vara både två coh tre slag lägre. Wiesberger och tvåan James Morrisson (67) var de enda två spelarna bland de som var topp tio inför sista rundan som lyckades spräcka 70.

– Jag har spelat klockrent i helgen och har bara gjort en enda bogey. Jag har spelat bra i många tävlingar under lång tid utan att kunna knyta ihop säcken och det är en stor ära att få vinna en av de största tävlingarna, sa en mycket lycklig österrikare.

Morrison försökte utmana och tre birdies sista nio tog honom inom två slag men Wiesberger var helt oberörd när han smällde upp andraslaget över vattnet på det tuffa sluthålet och avslutade i stil genom att rulla i sin enda birdie på sista nio.

– Jag försökte att vara aggressiv men smart hela vägen in och parräddningen på 17:e kändes enormt viktig, förklarade Wiesberger, som tog sin tredje seger på ET, den senaste var Lyoness Open 2012.

Han avancerar i och med segern också in bland de 25 främsta på världsrankingen och klättrar till fjärdeplatsen på race to Dubai.

De tre Open-platserna som fanns på spel under veckan gick till James Morrison (tvåa), sydafrikanen Jaco Van Zyl (trea) samt Rafael Cabrera-Bello (femma). SPanjoren vände på 40 slag men kom hem på 29 efter två eaglar och två birdies.

För svensk del avslutade Kristoffer Broberg godkänt med 73 slag till en delad tolfteplats medan Peter Hanson hade 76 slag och slutade delad 30:e. Magnus A Carlsson (73) blev delad 33:a på fyra över par totalt medan Mikael Lundberg gick ett under sista dagen och blev delad 49:a på sju över. 

PGA: Lingmerth i striden
NT/LETAS: Cowan vann nervig avslutning
CT: Jeppesen avslutade vasst
SM: Favoriterna höll
LET: Allen tog första segern

Text: Martin Strömberg • 2015-07-05
FöljaNyheter
Scroll to Top