Tiger Woods laddar kanonerna och gör ett nytt försök att hitta formen på Quicken Loans National Foto: Getty Images

Följa

Tiger hyllar Spieth

Jordan Spieth kom svindlande nära att vinna tre raka majors.Nu får han beröm av den enda nu aktiva som vet hur det är att vinna fyra raka.

Text: Martin Strömberg • 2015-07-29 Uppdaterad 2015-07-29

Quicken Loans

Bild 1116507

Datum: 30 juli – 2 augusti

Bana: Robert Trent Jones GC, Gainesville, West Virginia

Titelförsvarare: Justin Rose, England

Förstapris: 1 206 000 dollar

Svenskar i fältet:

Jonas Blixt

Daniel Chopra

David Lingmerth

Carl Pettersson

FedEx-listan

Världsrankingen

Startlista

Tevetider:

Bild 1116508

Torsdag: 20.30 – 00.30

Fredag: 20.30 – 00.30

Lördag: 19-24

Söndag: 19-00.30

Den förre världsettan Tiger Woods föll ytterligare åtta placeringar på världsrankingen veckan som gick och är nu nere på plats 266. Men han kommer förmodligen för alltid att vara en given förhandsintervju på PGA-touren och så också denna vecka när han gör ännu ett försök att hitta tillbaks till formen på Robert Trent Jones GC i West Virginia och tävlingen Quicken Loans National.

Han missade kvalgränsen på St Andrews för två veckor sedan efter ronderna 76-75 och tog efter den tävlingen ledigt för att åka och dyka med barnen men de senaste dagarna har han jobbat hårt med att hitta nycklarna till det massiva ABUS-lås som sitter på dörren till skattkammaren som innehåller den tekniska och mentala harmoni som han eftersträvar.

– Är det frustrerande? Ja, eftersom jag nästan aldrig är med i toppstriden för tillfället och eftersom det tar längre tid än jag från början trodde. Men jag känner fortfarande att jag är nära och att det går åt rätt håll. Man får tänka på att jag kommer från en ryggoperation samtidigt som jag lagt om min svingrörelse nästan helt men jag har gjort detta tidigare och jag har mycket tålamod den här gången, förklarade Woods under tisdagskvällen.

Som vi vet vann ju amerikanen Zach JOhnson The Open efter särspel men mycket av eftersnacket kom ändå att handla om hur nära 22-årige Jordan Spieth var att ta sin tredje raka major och hålla drömmen om en Grand-Slam vid liv. Woods är liksom de flesta andra imponerad över Spieths förmåga att prestera på topp när det behövs som mest.

Jag såg det inte förrän efter tävlingen när jag tittade på highlights men att komma från en seger och spela första gången på St Andrews under de förhållanden som var under veckan med skiftande vindar och ge sig själv chansen att vinna är imponerande. Att kunna fokusera om och spela banan på rätt sätt är inte lätt.

Spieth spelar inte den här veckan och inte heller Open-vinnaren Zach Johnson eller förra veckans segrare Jason Day. Istället får Tiger tampas med spelare som Justin Rose, Rickie Fowler, Justin Thomas och formstarke Will Wilcox. För svensk del ställs hoppen till Daniel Chopra, Jonas Blixt, David Lingmerth och Carl Pettersson.


Text: Martin Strömberg • 2015-07-29
FöljaNyheter
Scroll to Top