Pelle Edberg slutade fyra i Omega European Masters. Foto: Getty Images

Följa

Strålande svenskinsats i Schweiz

Pelle Edberg stod för en magnifik rond sista dagen av Omega European Masters. Svensken var till och med nära att blanda sig i segerstriden men skulle behövt ett par birdies till.

Text: Olof Åsgård • 2015-07-26 Uppdaterad 2015-07-26

Omega European Masters

Bild 1116445

Datum: 23-26 juli 2015

Spelplats: Crans-sur-Sierre GC, Crans Montana, Schweiz

Vinnare: Danny Willet (–17)

Par: 70

Längd: 6 262 meter

Prissumma: 2,7 miljoner Euro

 

Svenskar i fältet:

4. Pelle Edberg, –14, 65, 72, 66, 63

D9. Rikard Karlberg, –9, 65, 67, 74, 65

D10. Marcus Kinhult (A), –8, 65, 66, 73, 68

D10. Kristoffer Broberg, –8, 68, 69, 70, 65

D16. Johan Carlsson, –6, 66, 68, 70, 70

D53. Magnus A Carlsson, +1, 66, 73, 72, 70

 

MC. Peter Hanson, +2, 70, 17 

MC. Mikael Lundberg, +3, 72, 14

MCNiclas Fasth, +4, 71, 73

MCRobert Karlsson, +5, 70, 75

MCMathias Grönberg, +8, 75, 16

Resultat

Läs också: Kinhult firar födelsedagen på European Tour

Rond 1: Kanonstart på “läroveckan”

Rond 2: Revanschsugna svenskar topp-5

Rond 3: “Det var lite kämpigt”

Edberg gick på 63 slag och slutade fyra, totalt 14 under par och var bara tre slag efter vinnaren Danny Willet. Svensken var på jakt efter täten och började närma sig i början på sista nio hålen. Sen såg han ut att ha spelat bort sina chanser när han slog ner utslaget i vattnet på 13:e hålet. Men Edberg räddade sig mirakulöst när han droppade och sänkte tredjeslaget för par på hålet.

Fjärdeplatsen är Edbergs bästa placering på touren i år och han är nöjd.  

– Jag spelade riktigt bra. Jag har slagit bollen bra på sistone utan att nå resultat så jag är väldigt glad, säger Pelle Edberg till touren och fortsätter:

– Den här placeringen var viktig för mig och den största prischecken på länge och den kommer skicka upp mig ett par platser på rankingen.

Svenskarnas samlade insats i Omega European Masters var strålande. Av elva spelare kom fem topp-20. Edberg var bäste svensk på fjärde plats följd av Rikard Karlberg på nionde.

– Det var skönt att få till en bra avslutning efter jag tappade tålamodet i går. Det är väl det som står mellan mig och en vinst att jag inte behåller tålamodet riktigt. Annars tycker jag att spelet är där för att ta en vinst när som helst, säger Rikard Karlberg till Svensk Golf.

Kristoffer Broberg spelade utmärkt sista varvet och gick fem under par för dagen, åtta under totalt och delade tiondeplatsen med bland andra superamatören Marcus Kinhult som på allvar visade att han är en man för framtiden.

Kinhult har varit topp-10 hela tävlingen och hanterade situationen bättre än när han var i ledning efter två varv i Nordea Masters i början av juni. Han höll i spelet bättre och även om han inte kom upp i samma nivå under helgen som de två första varven var han väldigt nöjd med sin prestation.

– Ur ett utvecklingsperspektiv så har veckan varit väldigt bra både på och utanför banan. Det egna spelet är jag hyfsat nöjd med men tycker att det fanns mer att önska av helgens spel men samtidigt är det många bra saker som väger upp de något sämre, säger Kinhult till Svensk Golf.

Vad tar du med dig från veckan i Schweiz?
– Har fått testa mitt spel på en tufft uppsatt bana mot ett tufft motstånd och har fått lära mig mer om att spela på hög höjd. Jag tvingades lösa ett logistikkaos efter sista-minuten-inbjudan. Sen har jag varit i täten i två dagar och lärt mig mer om hur jag hanterar den situationen.

Vilka är nycklarna till din framgång?
– Bra förberedelser och bra caddiesamarbete med polaren Adam Eineving. Jag har samtidigt fått hjälp av andra spelare och caddies, förmodligen för att jag är amatör.

Johan Carlsson gick på par sista dagen och kom på 16:e plats.

– Jag är rätt nöjd. Hade hoppats på lite mer i dag och slängde bort ett par onödiga slag på hål 12 från mitt i fairway. Men om jag ska vara ärlig har spelet från tee till green känts risigt hela veckan så med tanke på det har jag gjort en bra insats. En härlig vecka med familjen och polare på plats samt ett steg närmare säkrat kort vilket givetvis känns grymt skönt, säger Johan Carlsson till Svensk Golf.      

LPGA: Kort i linjen
PGA: Day vinnare igen
LET: Slog till med lägsta ronden och vann
MAJOR: Doldisen snuvade profilerna på segern

Text: Olof Åsgård • 2015-07-26
FöljaNyheter
Scroll to Top