Följa

Sju tourspelare diskade

Det hände märkliga saker på och inför slutvarvet i tävlingen, Made in Denmark Qualifier i danska Silkeborg på Ecco-touren.

Text: Tommie Gustavsson • 2015-07-31 Uppdaterad 2015-07-31

Sju spelare blev diskade. Däribland den svenska talangen Björn Hellgren.

-Jag gick ut och kritiserade banan och touren på sociala medier. Det kom fram till tävlingsledningen som valde att sätta hårt mot hårt. Istället för böter blev jag diskad, säger en ångerfull Björn Hellgren.

-Det var naturligtvis dumt av mig att lägga ut sådan kritik på nätet. Men jag tog bort inlägget efter två timmar. Jag ångar mig självklart och har bett om ursäkt.

-Det här är en dyrbar läxa. Tur att den kom så här tidigt i karriären.

Björn Hellgren, som sitter i Nordea Tours spelarråd, har haft en fin säsong och ligger tvåa på Nordic Leagues ranking. I Silkeborg var han två under inför slutvarvet och hade chans på en topplacering.

-Det vanlig är att man får böter om man uttalar sig kritiskt om banan. Men, som sagt, danskarna är tuffare och har kanske egna regler. Nu kan jag bara be alla som tagit illa vid sig om ursäkt och gå vidare. Några mer kritiska inlägg på sociala medier blir det inte, slutar Björn Hellgren, som trots allt har mycket goda chanser att avancera till Challenge Touren nästa år.

De sex andra som blev diskade under finalvarvet, däribland svenskarna Jonas Magnusson, Forsgården och Jonathan Fransson, Täby, slog alla ut från fel teemarkering på ett korthål.

Tydligen var det svårt att avgöra vilken markering som gällde. Märkligt. Det handlar ändå om en tourtävling med både pengar och rankingpoäng på spel.


Text: Tommie Gustavsson • 2015-07-31
FöljaNyheter
Scroll to Top