Stefan Nilsson tog SM-guld i sin andra sport, redan 2004 blev han svensk bordtennismästare i Malmö Foto: Martin Strömberg

Följa

Nilsson dubbel mästare

För elva år sedan blev han svensk mästare i bordtennis.Under söndagen tog Hills Stefan Nilsson SM-guld i H30-klassen på Borås Golfklubb.

Text: Martin Strömberg • 2015-07-12 Uppdaterad 2015-07-12

Som professionell tog han en andraplats på PEAB Grand Opening 2011 och hade några bra säsonger på Nordea Tour. Stefan NIlsson lade sin elitsatsning på is till förmån för studier förra säsongen men han har fortfarande spelet kvar. Totalt gick han fyra över par över 54 tuffa hål när SM för H30-klassen avgjordes på Borås Norra bana.

– Det blev lite spännande på slutet och jag hade inte riktig koll på hur Raimo (Sjöberg) låg till på slutet, berättar Nilsson, som till slut vann med tre slag före just Sjöberg.

Multitalangen Nilsson var under flera år professionell bordtennisspelare och vann 2004 lag-SM med Malmö. Det är inte särskilt många nuförtiden som lyckas vinna svenska mästerskap i flera olika sporter och det har funnits i hans tankar sedan 2004 att skaffa ett SM-tecken även i golf.

– Jag har faktiskt funderat på det och det känns ganska bra måste jag säga. Vet inte vad jag ska hitta för ny sport nu, säger 37-åriga Nilsson och skrattar.

På Vara Bjertorps GK avgjordes H45 och där vann också en gammal tourräv. Steven Mahtson från Saxå gick ett under par och vann med två före Jan Wik från Vadstena. 

Bild 1116028

Där gjordes också ett hole-in-one genom Köpings Mikael Wallbom, som slog till på hål sex.

Sofia Grönberg-Whitmore, falköpingstjejen som numera tävlar för Halmstad GK, var mycket nöjd efter att överlägset ha vunnit SM i golf i klassen Damer 50 i Lundsbrunn. Hennes framgång är bara ett av flera exempel på hur bra det har gått för de tidigare proffsspelarna under SM-veckan.

– Jag har spelat riktigt bra, men framför allt minns jag atmosfären – hur trevligt och mysigt vi har haft i tre dagar. Ett enastående arrangemang. Det blir svårt att matcha.

Bild 1116030

Och Sofias vitsord är även tecken på att satsningen på damer inför SM i golf 2015 lyckades. Antalet deltagare i de fyra klasserna var högre än någonsin, nästan 200 i de individuella klasserna och ca 60 i klassen Mor & dotter.– -Idag spelade jag riktigt bra, berättade Sofia, som gick avslutningsrundan på 71 slag, och vann med hela nio slag före tvåan Cecilia Tillström, Stockholms GK.

Även många andra spelare framhöll arrangemanget. Therese Warsaeus, Borås:

– Fantastiskt arrangemang. De har verkligen tänkt till på ett sätt som damer uppskattar. Gratis caddie, toalettartiklar och värktabletter på toa, fri frukt, dricka, kaffe. Rabatt i shopen, fria bollar på övningsfältet mm.

Tidigare har ju namnkunniga proffs vunnit andra klasser under detta SM. Helen Alfredsson vann Äkta makar 100+ tillsammans med maken Kenta Nilsson, och Catrin Nilsmark vann Mor & dotter tillsammans med Tuva.

Om det var lätt vunnit i Lundsbrunn så var det hårdare i e annan damklass.. I D70 som avgjordes i Lidköping blev det särspel mellan två spelare. Gunilla Eklund, Särö, avgjorde redan på första särspelshålet och vann före Catarina Thott, Barsebäck. Båda hade efter de två rundorna 164 slag.

– Lidköping var en väldigt bra och välskött bana. Vi kände oss verkligen välkomna, berättar Gunilla Eklund, som nu vann sitt första SM efter golfspel i 52 år.

Bild 1116032

Även i D35 Lundsbrunn blev det raffel. Jenny Björling, Landskrona, avslutade bäst av de tre som låg i topp inför sista rundan. Med en 73 vann hon med ett slag före Maria Liberg, Uppsala, och tre slag före Maria Blomqvist, Borås.

Klassen D60 som också avgjordes i Lidköping vann Maj-Britt Hedén, Täby, överlägset på 223 slag, 13 före tvåan Eva Lindberg, Örebro.

Resultat i SM hittar ni här.

Ex-stjärnorna fortsätter att dominera SM
Favoriterna höll i SM
Stjärntätt i Skövde

Text: Martin Strömberg • 2015-07-12
FöljaNyheter
Scroll to Top