Tyskan Olivia Cowan darrade lite på slutet men lyckades hålla i och vinna Borås Ladies Open Foto: Martin Strömberg

Följa

Nervös Cowan vann i Borås

Stor ledning blev liten.Men till slut lyckades tyska amatören Olivia Cowan hålla undan och vinna Borås Ladies Open.

Text: Martin Strömberg • 2015-07-05 Uppdaterad 2015-07-05

Efter nio hål sista dagen av Borås Ladies Open såg Olivia Cowens seger stensäker ut. Men golf vore inte golf om det inte fanns nerver och efter fyra bogeys på vägen in var Cowans ledning bara två slag inför sista hålet.

– Jag kände mig egentligen aldrig nervös förrän sista två hålen och jag började känna av värmen ordentligt. Det har tagit på krafterna att gå i denna hetta fyra dagar, sa en lycklig segrare.

Artonde på Borås är en par-femma som kan ge allt från eagle till tvåsiffrigt i scorekortet men både Cowan och tvåan, finska Oona Vartiainen, hittade green på tre slag. Vartiainen tvåputtade säkert medan Cowan missade sin parputt och returen blev inte av tap in-karaktär utan snarare en halvmeters som gick att skaka ur med lite ovälkommen hjälp av nerverna. 

– Hjärtat bultade ordentligt men det var skönt att jag lyckades få i den, sa Cowan till Svensk Golf efter att ha rullat den avgörande putten mitt i koppen.

Nittonåringen som bor i Tyskland men som har engelska föräldrar är fortfarande amatör. Hon tog i och med segern i Borås sin andra seger på årets LETAS, hon vann också i Schweiz i maj, och har gått miste om över 100 000 kronor i prispengar och blir nu proffs om två veckor. 

Förstapriset i Borås togs därmed av tvåan, Vartiainen.

– Det har varit bra att vara amatör men en sån här dag kanske man ångrar en smula att man inte är proffs. Måste börja tjäna lite pengar nu, säger Cowan, tittar på prischecken och skrattar.

Och har man två segrar på LETAS bakom sig så kan det nog vara dags att göra golfen till yrke. Cowan var ett tag nere på tolv under par på Borås tuffa Norra bana och hyllade banans kondition och sträckning efter segern

– Banan passade verkligen mitt spel och konditionen har varit perfekt precis som allt runtomkring.

Och nu ska den unga talangen ta klivet över till proffslivet och hoppas kunna kvala in till LET senare i år. Först ska Olivia dock spela lag-EM som avgörs i Danmark i veckan.

Bästa svenska spelare i Borås blev amatören Josefin Nyqvist från Österåker som slutade på ett under par totalt, sex slag bakom Cowan.


Text: Martin Strömberg • 2015-07-05
FöljaNyheter
Scroll to Top