David Lingmerth jagar sin andra seger på kort tid då han är två slag från ledningen efter tre varv av Greenbrier Classic Foto: Getty Images

Följa

Lingmerth i striden igen

För en månad sedan vann han på Muirfield Village.Nu jagar David Lingmerth seger nummer två på kort tid.

Text: Martin Strömberg • 2015-07-05 Uppdaterad 2015-07-05

The Greenbrier

Bild 1115828

Datum: 2-5 juli 2015

Bana: The Old White TPC, White Sulphur Springs, WEst Virginia

Titelförsvarare: Angel Cabrera, Argentina

Förstapris: 1 206 000 dollar

Svenskar i fältet: 

David Lingmerth

Carl Pettersson

Jonas Blixt

Aktuell Ställning

FedEx-listan

Rond ett:

66:a av Tiger

Rond två:

Vegas och Langley frontar

Efter två dagar av bra spel utan någon vidare utdelning på greenerna blev det lite islossning för David Lingmerth under lördagen. Han gjorde fyra birdies, en eagle på tolvan och resten par för 64 slag och Lingmerth avancerade 41 placeringar från 50:e till en delad niondeplats.

– Från tee till green känns det väldigt stabilt men jag måste få till känslan lite bättre på greenerna, sa Lingmerth till Svensk Golf efter första varvet.

Och det verkar smålänningen ha fått. Det är fortfarande spelet tee till green som sticker ut med 13 av 14 fairways träffade men under tredje ronden tjänade han också drygt 1.5 slag mot fältet på greenerna.

I ledningen efter tredje dagen finns fyra spelare och för en av dem var det en fantastisk katapultresa genom fältet tredje ronden. Jason Bohn gjorde birdie på sista hålet i fredags för att få spela i helgen. Igår gick han runt på 61 slag och gick raka vägen från att nätt och jämt ha klarat kvalet till spel i ledarbollen sista dagen.

– Jag ville bara slippa gå ut först och få lite sovmorgon sista dagen, sa en belåten Bohn efter tredje dagens rond som innehöll tio birdies och en bogey.

Bild 1115824

Bohn har två segrar på PGA-touren, BC Open från 2005 och Zürich Classic från 2010, så han har hittills haft femårsintervall mellan sina segrar.

Han har fyra topp-tio i år och har varit tvåa två gånger den här säsongen så det är ingen jätteskräll att Bohn är med och hugger. 36-åriga Bohn delar ledningen inför sista ronden med Sean O´Hair, Sung Joon Park och Bryce Molder, alla på elva under par.

Tiger Woods inledde tredje ronden bra och var sju under toalt efter nio hål men fick problem sista nio och gjorde dubbelbogey på elvan efter att ha slagit out of bounds. Två bogeys och en birdie senare signerade han ett scorekort med 71 i resultatrutan.

– Jag slog ett par riktigt dåliga slag idag och det var ett av dem. Men jag spelade inte så dåligt idag utan det var puttern som svek mig och jag fick inte i någonting på greenerna, sa Woods efter sin 71:a som tog honom ner till en delad 47:e plats.

Bild 1115826

För Bohns del blir det ingen passivitetsvarning under sista ronden. Han vet att man inte kan bromsa sig till segrar på PGA-touren och kommer inte att spela pargolf.

– Nej, jag måste fortsätta producera birdies i mängd. Alla andra kommer att göra det och det är såpass bra förhållanden att det krävs en låg score till i morgon.

ET: Broberg jagar Van Zyl
CT: Björk och Åkesson topp tio
LET: Hemmaspelarna tappade
NT/LETAS: Cowan vann efter nervig avslutning

Text: Martin Strömberg • 2015-07-05
FöljaNyheter
Scroll to Top