Firma Gareth Lord och Henrik Stenson promenerar mot en kort semester innan WGC-tävlingen i Akron. Foto: Getty Images

Följa

Kliv framåt för Stenson

Henrik Stenson snyggade till siffrorna under sista speldagen av The Open. Samtidigt hade Lingmerth en tung måndag.

Text: Eric Franzén • 2015-07-20 Uppdaterad 2015-07-20

The Open Championship

Bild 1116239

Speldatum: 16-19 juli.

Spelplats: The Old Course, St Andrews, Skottland.

Startfält

Starttider

Världsranking

Svenskar i fältet: Jonas Blixt, Pelle Edberg, Rikard Karlberg, David Lingmerth, Carl Pettersson och Henrik Stenson.

Världssjuan lyckades slutligen krypa lägre än 70 slag på The Old Course under årets upplaga av The Open. Men det krävdes en måndagsrond som startade lite skakigt med en treputt på andra hålet. Därefter matade Stenson obekymrat på och lyckades hitta fyra birdies ute på den scorevänliga banan.
När dagen var slut räckte varvet på 69 slag och totalscoren på -5 till en delad 40:e plats.

– Jag tror jag träffade 18 greener idag. Jag spelade ganska bra och hade många bra chanser. Man kommer aldrig att sätta allting från tre till fyra meter, men jag missade många bra chanser där ute. 

Svingmässigt innebar måndagen ett steg framåt för Stenson. Tendensen att klubban inte laddar ordentligt och hamnar för mycket bakom finns givetvis fortfarande där. Men han anländer ändå till den väntande semestern i hemmaplan med ett mentalt viktigt kvitto på att den senaste periodens arbete med Pete Cowen gett avkastning.

– Jag slog bollen bra på nedvärmningen igår, och helt okej på banan idag. Så, jag lämnar den här perioden på åtta-tio dagar i Skottland med bättre ballstriking än när jag kom hit. Men tyvärr har inte puttningen funkat. Även om jag har lagt ned mycket tid på den. Det blir hem och träna vidare på det. För det spelar ingen roll bra du slår bollen. Du måste putta vettigt också, om du ska vara med uppe i de här tävlingarna. 

David Lingmerths debut i The Open slutade däremot inte i ett lika positivt tonläge. 27-åringen från Tranås var ett under par för dagen efter det sjunde hålet, som följdes av en blytung dubbel på hålet efter. 77-ronden resulterade i ett bryskt tapp ned till delad 74:e plats, och lämnade Lingmerth totalt på par för mästerskapet. 


Text: Eric Franzén • 2015-07-20
FöljaNyheter
Scroll to Top