TYskan Caroline Masson jagar segern i England och en plats i det europeiska Solheim Cup-laget Foto: LET

Följa

Hemmaspelarnas fall

De båda unga engelskorna i täten tappade under tredje dagen av Ladies European Masters.Tyskan Caroline Masson tog över ledningen med ett varv kvar.

Text: Martin Strömberg • 2015-07-04 Uppdaterad 2015-07-04

Det skulle bli dagen då de båda unga engelskorna Alex Peters och Charley Hull skulle bjuda hemmapubliken på fin helgunderhållning. Men tyvärr hade båda hemmahoppen det riktigt tungt ocg dalade ordentligt i resultatlistan, båda två fick signera kort med 77 slag och föll till delad nionde (Peters) respektive delad 18:e (Hull).

Istället tog tyskan Caroline Masson över eldeningen efter en fin 67:a tredje ronden. Den 26-åriga tyskan är tolv under par totalt och leder med två slag före en thailändsk duo bestående av Nontaya Srisawang och Titiya Plucksataporn, båda tio under par.

Masson jagar en plats i Solheim Cup-laget, tävlingen spelas ju som bekant i Tyskland i september, och leds av svenska Carin Koch.

– Det är självklart att jag vill vara med i laget och jag behöver visa upp min bästa sida. Jag har varit trea här två gånger och trivs verkligen på banan. Den senaste tiden har jag spelat bra utan att få resultat och det var skönt att det vänt lite grann, sa Masson efter ronden.

För svensk del fortsätter Louise Friberg att spela bra och tredje dagens 70:a lyfte henne till en delad niondeplats, sex under par, och sex efter Masson

Näst bästa svenska är Johanna Björk (par) på delad 34:e plats medan Isabella Ramsay är delad 39:a (+1).

Övriga svenskor:

d55) Lina Boqvist (+4)

d61) Louise Stahle (+6)

d66) Josephine Janson (+7)


Text: Martin Strömberg • 2015-07-04
FöljaNyheter
Scroll to Top