Mikael Larsson är inte bara golfpro på Töreboda GK. Han har också debuterat som författare.

Följa

Golfprons debutroman

Golfpron är inte bara instruktör. Han har nu debuterat som författare och signerar sin bok mellan lektionerna.

Text: Daniel Eriksson • 2015-07-23 Uppdaterad 2015-07-23

Frågan är om inte mysiga Töreboda GK har Sveriges mest mångfacetterade golfpro?

Mikael Larsson har 35 år som polis i bagaget kryddat med projektledare för Svenska Golfförbundets satsning “Tjejer & Golf” på 2000-talet.

Addera sju år på Stockholmspolisens ledningscentral, så förstår du att det varit möten med nya människor i stort sett varje dag i 56-åringens liv.

Vad har då all denna erfarenhet av att träffa folk mynnat ut i till slut?

Jo, debutromanen “Frihetens Kaos” som släpptes i slutet av förra veckan.

– Att studera och träffa människor är det bästa jag vet. Jag har snappat upp ord och små meningar här och där, vilket till slut har mynnat ut i en bok, säger Töreboda-pron som har fullt upp med att signera böcker under klubbens golfvecka som pågår just nu.

Boken “Frihetens Kaos” kryllar dock inte av golfsekvenser. Det är snarare ett samhällsdrama där några extrema nyliberaler vill ha total frihet från staten. 

– Golfkopplingen skulle väl vara i slutet av boken när hjälten Martinsson åker ner till Hua Hin för att träffa ett golfproffs som bor där nere, säger författaren som själv bor i Thailand några månader om året.

Om boken blir någon bästsäljare återstår att se. Responsen från läsarna har varit idel positiv, även om slutet är av det mer oväntade slaget.

– Jag har märkt att flera blir väldigt nyfikna över slutet för de vill veta hur det går sedan. Men jag kan lugna alla med att bok nummer två är på gång. Det är helt givet att “Frihetens Kaos” måste ha en efterföljare, säger Mikael Larsson.

Sedan beger han sig till rangen för att ta emot några greenfeegäster.


Text: Daniel Eriksson • 2015-07-23
FöljaNyheter
Scroll to Top