Pernilla Lindberg under onsdagens inspelsvarv. Under veckan bor hon i husen till vänster i bild. Foto: David Cannon/Getty Images

Följa

Goda grannar – bra vibrationer på Turnberry

Pernilla Lindberg bor blott 150 meter från banan. Hon hoppas att grannen ska ge bra vibrationer.

Text: CM Hellsten • 2015-07-29 Uppdaterad 2015-07-29

Women's British Open

Bild 1116542

Datum: 30 juli-2 augusti.
Plats: Trump Turnberry Resort, Ayrshire, Skottland.
Prissumma: $ 3 000 000.
Vinnare: Mo Martin (2014).

Startfält

Tee Times

Rolex Rankings

Leaderboard

 

Efter tisdagens regnande vaknade Turnberry på en helt annan sida på onsdagen. Solsidan.

Pernilla Lindberg utnyttjade den stillsamma morgonen med att gå ut först av alla redan klockan sju på morgonen.

Nästan åtta timmar senare, när ett träningspass med puttgurun Jon Karlsen avslutats, är arbetsdagen på väg mot sitt slut.

Bollnästjejen berättar då om sitt allra första möta med Ailsa Course.

– Det var visserligen tidigt men det var en helt underbar dag när vi startade. Ingen vind alls när vi slog ut men efter ett par hål började det blåsa så då fick man prova på det också.

Ditt intryck av Turnberry?

– Det känns som en väldigt rättvis linksbana, det är inte så mycket blint utan det mesta finns framför dig – så allt kommer att bero på hur mycket det blåser. Banan är i fin kondition. Första nio spelas riktigt lång med den vinden som vi hade i dag och det förväntas samma riktning på torsdag. Det gäller att ha tålamod på första halvan, det kommer att vara många långa klubbor in men sedan kan man nog hämta tillbaka lite under sista nio.

I US Open noterade Pernilla Lindberg nytt personbästa i majorsammanhang med en fin femteplats på Lancaster Country Club.

Hur viktig var den framgången?

– Självklart betydde det jättemycket för självförtroendet. Jag bevisade för både mig och alla andra att jag faktiskt har kapaciteten att hålla ihop spelet i fyra dagar. Det var ett riktigt skönt kvitto eftersom jag inte alltid har lyckats med det tidigare.

Vad har du för målsättning i British Open?

– Det är alltid svårt att sätta upp resultatmål. Jag jobbar istället med mina processer och vill bara gå ut, prestera så bra golf som möjligt och försöka utmana.

Pernilla Lindberg har spelat varje vecka sedan US Open. Det här blir den fjärde i rad.

Hur känns kroppen?

– Bra. Jag var lite sliten veckan efter US Open där det blev en 70:e plats men så hittade jag ny energi förra veckan (slutade 22:a) och det är alltid roligt att komma till Europa och spela en major. Min familj från Sverige har kommit hit och min pojkväns (caddien Daniel Taylor) släkt från England finns också på plats. Redan i morse dök de alla upp efter ett par hål, så jag hade en ganska stor fanclub även under inspelsvarvet.

Pernilla Lindberg har under majorveckan på Turnberry bokat ett boende på resorten och hennes lägenhet ligger blott 150 meter från banan.

På våningen ovanför bor nya zeeländska världstvåan Lydia Ko.

– Det måste förstås ge bra vibbar… Det är jätteskönt att kunna ha gångavstånd till banan. Det är inte ofta som det är så här bekvämt med boendet under ett British Open. Ofta bor man på ett litet bed and breakfast ganska långt från banan. Om jag blir kall och blöt här kan jag bara gå tillbaka till rummet och byta om. Det är ett fint hotell, bra gym och jag kan fortsätta med mina vanliga rutiner. Det är värt den extra pengen.

09.31 (svensk tid) på torsdagen slår Pernilla Lindberg ut först av alla svenskor. 


Text: CM Hellsten • 2015-07-29
FöljaNyheter
Scroll to Top