Camilla Lennarth förbereder sig för oväder och köper en regnhatt för 28 pund i shopen på Turnberry. Foto: Getty Images

Följa

Efter SM-guldet – tredje gången gillt?

I slutet av juni blev Camilla Lennarth bäst i Sverige. Nu siktar hon på tredje gången gillt i British Open.

Text: CM Hellsten • 2015-07-29 Uppdaterad 2015-07-29

Women's British Open

Bild 1116536

Datum: 30 juli-2 augusti.
Plats: Trump Turnberry Resort, Ayrshire, Skottland.
Prissumma: $ 3 000 000.
Vinnare: Mo Martin (2014).

Startfält

Tee Times

Rolex Rankings

Leaderboard

 

För två år sedan svarade Camilla Lennarth för sitt livs rond i karriärens första majorstart. Svenskans bogeyfria 66:a gav henne delad ledning i British Open efter första dagen på St Andrews.

Succén kom trots att hon bara hade hunnit med ett inspelsvarv på The Old Course efter att ha kvalat in på måndagen och sedan bilat åtta timmar från kvalbanan till huvudtävlingen.

Camilla Lennarth ledde British Open i debuten.

Det följdes upp med 82 slag dagen efter och allt slutade i en missad kvalgräns.

Inte heller förra sommaren på Royal Birkdale fick stockholmstjejen spela under helgen.

Nu är hon på Turnberry för att försöka bryta sviten.

– Trots det som hände på fredagen har jag väldigt positiva minnesbilder från St Andrews. Jag tänker ofta tillbaka på första ronden. Nu är jag väldigt glad att jag överhuvudtaget är här på Turnberry. Att jag kom med som sista spelare från LET ser jag som en ren bonus. Jag har ju inte haft ett så bra år som jag hade hoppats på – missat många cutter och inte fått ihop någonting riktigt. När man haft ett knackigt år känns det ändå kul att få komma till sådana här anläggningar, få chansen att spela tävlingen – för någon gång vänder det, säger Camilla Lennarth.

Är du mer avslappnad i år jämfört med tidigare starter?

– Ifjol på Birkdale hade jag större förväntningar på mig själv. Jag har inga riktiga förväntningar förutom att se lite bra golfspel igen. Det är inte så mycket som behövs för att vända ett dåligt självförtroende. Nu letar jag bara efter känslan att få slå många bra golfslag. Jag slår fler lite sämre slag som kostar mig så mycket och får kämpa hårt för att få ihop ett par.

Är det puttningen som spökar?

– Ja, det har varit ett jätteproblem som har satt sig på hela mitt spel. Det började med chippningen och jag kände att jag var tvingad att sätta upp allt så himla nära för att jag ens skulle kunna rädda par. Det blev en ond cirkel men sedan fick jag lite gnista och hopp under match-SM. Sedan spelade jag riktigt bra golf från tee till green på tävlingen i London men så hade jag 40 puttar andra dagen och missade cutten. Efter det har slagen inte känts så bra men puttningen börjar komma tillbaka. Så jag vet inte riktigt var jag står…

I slutet av juni blev Camilla Lennarth svensk mästarinna i match.

Vad betyder guldet för dig?

– Är det något folk kommer ihåg är det att man har tagit ett SM-guld. Jag hade ett guld tidigare från lag-SM. En vinst är alltid en vinst och det var kanske det jag behövde mest just då.

I Aberdeen förra veckan spelade Camilla Lennarth in nio hål tillsammans med bästa kompisen Marianne Skarpnord och hennes landsmaninna – världssexan Suzann Pettersen.

– Det är inte det att jag inte kan slå bollen lika bra som “Tutta” men skillnaden är att när jag missar så är det alldeles för snett. Det blir så tydligt när man spelar tillsammans och det var bra att få den chansen. Det är imponerande att se henne.

15.11 (svensk tid) på torsdagen inleder Camilla Lennarth sitt tredje British Open. 


Text: CM Hellsten • 2015-07-29
FöljaNyheter
Scroll to Top