Ska Dustin Johnson äntligen hålla hela vägen i en major – eller kommer Spieth att ta ett stort kliv mot en grand slam? Foto: Getty Images

Följa

Johnson kvar i toppen

Dustin Johnson behöll greppet om ledningen i The Open, när den upphackade andra ronden slutfördes under lördagskvällen.

Text: Eric Franzén • 2015-07-18 Uppdaterad 2015-07-18

The Open Championship

Bild 1116199

Speldatum: 16-19 juli.

Spelplats: The Old Course, St Andrews, Skottland.

Startfält

Starttider

Världsranking

Svenskar i fältet: Jonas Blixt, Pelle Edberg, Rikard Karlberg, David Lingmerth, Carl Pettersson och Henrik Stenson.

Klockan sju på lördagsmorgonen återupptogs spelet i andra ronden, som brutits på grund av mörker kvällen innan. Det dröjde dock bara 32 vindpinade minuter innan R&A tvingades bryta spelet. Ledaren Dustin Johnson hade då noterat en kostsam bogey på hål 14, ett par 5 hål där han låg strax utanför greenen på två slag när bollen placerades ut.

– Jag var inte arg, utan skrattade snarare när bollen nästan blåstes över greenen där. Men visst, jag blev lite förbannad efter bogeyn, säger Dustin Johnson om situationen på hål 14.

Det dröjde sedan knappt tio och en halv timme innan någon slog ett slag på The Old Course igen. Detta efter en utdragen lördag där tidpunkten för en möjlig återstart av spelet flyttades fram åtskilliga gånger, då vinden inte minskade i styrka som förutspått.

Men vid klockan 18:00 var R&A definitivt säkra över att bollarna inte riskerade att rubbas på greenerna ute vid banans mest avlägsna punkt. Dustin Johnson hade tre hål kvar på andra ronden, som slutfördes med två par och en birdie på 18 – där han lade utslaget till vänster om greenen framför de massiva läktarkomplexen.

Med en andrarond på 69 slag var Dustin Johnson tillbaka där han började lördagen – på tio under par, och i ensam ledning ett slag före Danny Willett.

– Jag är nöjd med min score. Under starten igår var det tufft på vägen ut, och hålen spelades sedan ännu svårare efter vändningen. Den här morgonen var det nästan omöjligt, men jag höll i det. Sedan var det inte heller lätt när spelet startades igen. Men jag fixade fram några bra par och gjorde birdie på sista hålet. Så det blev en bra avslutning på lördagen.  

Samtidigt lyckades inte Jordan Spieth vinna mark mot spelpartnern Johnson efter att hans lördag avrundats med en bogey på The Road Hole och en efterföljande birdie på 18. När 36 hål återstår av The Open har Spieth fem slag upp till ledningen. Men drömmen om att bärga årets tredje raka majorseger är ännu långt ifrån punkterad för världstvåan.

– Jag tror att jag fortfarande är med och slåss om det här. Jag behöver en riktigt, riktigt bra rond i morgon eftersom Dustin inte släpper in någon. Kan jag skjuta något i stil med -10 under de två sista ronderna har jag en chans att vinna, säger Jordan Spieth efter ronden på par (72 slag).

Kvalgränsen cementerades till slut på par, vilket innebar att – som tidigare förutspått – endast David Lingmerth (-3) och Henrik Stenson (-1) får spela de två sista ronderna i årets The Open. Ingen av de sex svenskarna spelade under lördagen, då alla hade slutfört sina ronder under föregående dag.    


Text: Eric Franzén • 2015-07-18
FöljaNyheter
Scroll to Top