Fransmannen Victor Dubuisson inledde med en fin 69:a första dagen på Le Golf National Foto: Getty Images

Följa

Dubuissons egen major

Han har haft ett tungt år.Nu söker Ryder Cup-spelaren Victor Dubuisson form och inspiration på hemmaplan.

Text: Martin Strömberg • 2015-07-02 Uppdaterad 2015-07-02

Open de France

Bild 1115773

Datum: 2-5 juli 2015

Bana: Le Golf National, Paris, Frankrike

Titelförsvare: Graeme McDowell, Nordirland

Förstapris: 500 000 euro

Ställning

Race to Dubai

Som vanligt spelades Le Golf National svår och tuff första dagen av årets upplaga av Open de France. Varje hål kräver bra slag och även halvmissar kostar slag direkt.

Åska på morgonen gjorde att spelet blev två och en halv timme sent och många spelare får spela klart sina förstaronder tidigt på fredagsmorgonen. En av dem är tyske Kieffer, som är fyra under par med fyra hål kvar. Han har sex birdies och en dubbel i kortet och ser ut att förlänga sin kvalsvit i år till 17 raka tävlingar.

Bild 1115772

Med tanke på den tuffa avslutningen är det dock osäkert om han kommer att vara kvar i ledningen efter rondens slut och tre spelare är redan i klubbhuset med 69 slag i bakfickan. En av dem är österrikaren Bernd Wiesberger.

– Jag slog en del dåliga drives i början men räddade mig via bra puttning och sedan tog jag mina chanser när de väl kom, sa Wiesberger.

De två andra på 69 slag är bogeyfria sydafrikanen Jaco Van Zyl och hemmafavoriten Victor Dubuisson. För Dubuisson är detta långt ifrån någon vanlig tävling och att lyckas bra på hemmaplan skulle betyda mycket för fransmannen som haft ett magert år..

– Detta är en major för mig och jag är ganska stolt över hur jag lyckades hantera det idag. Jag kände pressen och vill verkligen prestera för hemmapubliken, sa 25-åringen från Cannes efter varvet.

För svensk del var det många som hängde i bra utan att riktigt nå tätkänning. Magnus A Carlsson var tidigt tre under par men tvingades nöja sig med en 73:a när han räknade ihop alla 18 hål.

– Jag slog en del dåliga slag som kostade på mina sista nio och treputtade också, det blir skärpning i morgon. Banan är tuff, bra, utmanande och rolig att spela. Den kräver bra golfslag, säger Magnus A Carlsson till Svensk Golf efter ronden.

Också Peter Hanson visar fortsatt fin form och att kroppen håller. Han var två under efter sex hål men fick också han stryka lite flagg sista nio och noterade  73 slag i recording area. Men Hanson var relativt nöjd också han.

– Banan spelas tuff men rättvis. Känns som en bra start med ett över första dagen och spelet känns stabilt vilket är kul, säger Hanson till Svensk Golf.

Bästa svensk när första ronden bröt på grund av mörker är Kristoffer Broberg som är på par efter 16 spelade hål. Niclas Fasth slog 73 slag medan Rikard Karlberg hade 74 slag.

Övriga svenskar:

d83) Joakim Lagergren +3 (14)

d99) Mikael Lundberg +4 (18)

d133) Robert Karlsson +7 (18)

d133) Pelle Edberg +7 (14)

d145) Johan Carlsson +9 (16)


Text: Martin Strömberg • 2015-07-02
FöljaNyheter
Scroll to Top