Hills båda representationslag har avancerat två divisioner på tre år Foto: Martin Strömberg

Följa

Dubbla avancemang för Hills

Hills Golfklubb har tagit steget från division två till Elitserien på bara tre säsonger.Med både herr- och damlag.

Text: Martin Strömberg • 2015-07-27 Uppdaterad 2015-07-27

Klubbens båda elitlag började sin snabba resa när klubben reste sig ur konkursboet 2012. Första gången man var med och tävlade var 2013 och då med båda lagen i lägsta divisionen. I lördags kväll – bara tre år senare – befinner sig Hills i ett segerrus, då både dam- och herrgänget nu tillhör den exklusiva skara som spelar i Elitserien 2016.

 – Herrarna vann i särspel mot Halmstad och Kungsbacka efter en lite oväntad vändning i sista ordinarie boll, till vår fördel. Vi bjöds in i matchen igen och avgjorde direkt med birdie-birdie av foursomeparen som spelade särspelet. För det juniorbetonade damlaget blev det lite mer av en promenadseger, de vann till slut med hela 53 slag och hade från dag ett mycket stabilt spel för att avsluta alldeles briljant med fyra 73:or i singlarna, berättar klubbens pro, Daniel Grestam.

Sara Djos, assisterande pro på Hills, var en av stöttepelarna i damlaget och en av de mer erfarna spelarna. Trots all rutin kommer nerverna i spel på ett annat vis när man spelar tillsammans i ett lag, andra är beroende av ditt resultat på ett för golfen ovanligt sätt.

Bild 1116468

Foto: Göran Söderqvist

– Det går inte att jämföra med hur det är att spela en singeltävling på Ladies European Tour, med känslan som infinner sig vid lagspel. Även fast det “bara” handlade om division 1 i lördags, så tror jag aldrig att jag varit så nervös tidigare i golfsammanhang. Vi är otroligt stolta över vår prestation.

Hills fokuserar nu på att vässa laget ytterligare inför 2016 och hoppas på att nå framgångar också i Elitserien.

– Det vore tjänstefel av mig att tro annat än att vi har en bra chans om segern. Vi har två extremt taggade lag, i medvind, och fler ess i rockärmen om så skulle behövas, säger Daniel.

Hills resa

2013: Herrarna stannade kvar i division två efter att ha missat chansen till uppflyttning med knapp marginal. Damerna vann division två samma år.

2014: Herrarna vann division två med klar marginal och gick upp i division ett. Hills damer kom tvåa i division ett efter Göteborgs GK.

2015: Båda lagen vinner division ett och tar sig upp i Elitserien. 


Text: Martin Strömberg • 2015-07-27
FöljaNyheter
Scroll to Top