Följa

De valdes in i golfens finaste församling

På måndagen blev Laura Davies kvinna nummer 35 att väljas in i golfens Hall of Fame. I år valdes också Mark O'Meara, David Graham och A.W Tillinghast in i det fina sällskapet.

Text: Karin Klarström • 2015-07-14 Uppdaterad 2015-07-14

På söndagen avslutade Laura Davies sitt 27:e US Women’s Open, en major hon spelade hem redan 1987. Därefter hade hon ett snålt tilltaget reseschema för att ta sig över Atlanten till St Andrews i tid för att få vara med om den historiska ceremonin. Men det gick inte vägen.

Ett försenat plan, landningssvårigheter på Heathrow gjorde att hon missade sin stund i rampljuset. Hon hade för säkerhets skull spelat in ett meddelande, som visades upp under presentationen. Davies hann i alla fall fram till det efterföljande minglet.

Ytterligare tre golfprofiler valdes in i denna fina samling golflegendarer.

Tvåfaldige majorvinnaren, amerikanen Mark O’Meara var närvarande när hans namn presenterades, och såg det som en stor ära att få tillhöra denna fina samling golfare.

– Jag vet att du inte ser dig själv som en stor spelare, men jag  tror inte att de väljer in annat än stora spelare här, sa Marks son Shaun i sitt tal till fadern under ceremonin.

Även australiensaren David Graham har spelat hem två majorsegrar, och gjorde Davies och O’Meara sällskap som 2015 års inval.

Golfbanearkitekten A.W Tillinghast valdes in postumt i sällskapet. Tillinghast har ritat banor som Baltusrol, Bethpage Black och Winged Foot.


Text: Karin Klarström • 2015-07-14
FöljaNyheter
Scroll to Top