Caroline Larsson och Johan Kammerstad blev de första SM-mästarna i handigolf. Foto: Marie Zetterlund

Följa

De blev historiska mästare

Båda favoriter. Båda pallade för trycket. Johan Kammerstad och Caroline Larsson heter de två historiska Svenska Mästarna i handigolf.

Text: Tobias Bergman • 2015-07-01 Uppdaterad 2015-07-01

SM-veckan i handikappidrott har vuxit och SVT lägger ned mycket kraft på att bevaka evenemanget.

Den här veckan gjorde golfen debut på programmet.

Och det blev två tydliga favoritsegrar på vackra Timrå GK, strax norr om Sundsvall. För båda Caroline Larsson och Johan Kammerstad pallade för trycket och skrev in sig i golfhistorien som de två första mästarna i handigolf.

Kammerstad vann herrklassen och blev totaletta, efter ronder på 75 och 78 slag.

– Det känns bra. Jag spelade helt okej. Dessutom var banan i kanonskick, säger Kammerstad till Nerikes Allehanda.
Därmed fick han ta emot Svenska Golfförbundets SM-guld, men blev dock snuvad på riksidrottsförbundets förtjänsttecken eftersom han tillhör Lannalodge – som inte är en ideell förening.

Caroline Larsson grundlade sin seger i damklassen via en fantastisk måndagsrond på 74 slag och som hon sedan följde upp med en 81:a.

– Det är skitkul. Jag är jättenöjd, det visar att all den träning jag lagt ned har gett resultat, säger Larsson till Värmlands Folkblad.

Efteråt avslöjade Larsson för SVT Sport att hon avslutar sin satsning som proffs till hösten, för att satsa på sitt föreläsande. Men räkna med att hon finns med för att försvara sitt SM-tecken nästa år – men då som reamatöriserad.


Text: Tobias Bergman • 2015-07-01
FöljaNyheter
Scroll to Top