Jaco Van Zyl leder i Frankrike men jagas av svenske Kristoffer Broberg Foto: Getty Images

Följa

Broberg utmanar Van Zyl

På en bana som Le Golf National kan slagen försvinna i ett nafs och det är inte fel att komma smygande bakifrån.Kristoffer Broberg har gett sig själv chansen.

Text: Martin Strömberg • 2015-07-04 Uppdaterad 2015-07-04

Open de France

Bild 1115810

Datum: 2-5 juli 2015

Bana: Le Golf National, Paris, Frankrike

Titelförsvare: Graeme McDowell, Nordirland

Förstapris: 500 000 euro

Ställning

Race to Dubai

Rond ett:

Dubuissons egen major

Rond två:

Paratore historisk

Arrangörerna hade satt upp banan något snällare tredje dagen på Le Golf National. Lite mer tillgängliga flaggplaceringar och några av hålen spelades en aning kortare och det syntes direkt på scorerna.

Thailändaren Jaidee inledde med sex raka birdies och var i det skedet i ledningen men birdieproduktionen strejkade lite på invägen och han fick nöja sig med 65 slag och ett avancemang till en delad niondeplats inför sista dagen.

Trevor Fisher Jr och Max Kieffer gick också sex under men bäst av alla tredje dagen var Jaco Van Zyl som traskade runt sju under par efter en bogeyfri superstabil rond.

– Jag kände mig helt bekväm från tee till green idag och det var verkligen en fenomenal rond. Jag slog bollen bra – tror jag missade en fairway – träffade alla greener och satte några bra puttar när det behövdes, berättade 36-åringen för tourens hemsida. 

Van Zyl är rankad 164:a i världen och har varit med länge på tourerna men har trots sina 13 segrar på den inhemska Sunshine Tour aldrig riktigt fått sitt genombrott i Europa. Han hoppas ändå att erfarenhet av att vinna ska var till hjälp när  han ställs mot bland andra Bernd Wiesberger (tre efter), Martin Kaymer (fyra efter) och det stora hemmahoppet, Victor Dubuisson (fyra efter).

– Jag tror att det kommer att vara till stor hjälp i morgon även om detta är en större tävling så har jag varit med om samma sak fast i mindre skala vid ett flertal tillfällen. Jag ser fram mot morgondagen.

Närmast Van Zyl i resultatlistan är tysken Mximilian Kieffer, som är två slag bakom på åtta under par. Tysken har varit nära seger några gånger, han föll i ett nio hål långt särspel mot fransmannen Jacquelin i Spanien för två år sedan. Nu är 25-åringen redo att ta nästa steg.

–Jag känner att jag är tillräckligt bra för att vinna och har varit med i tätstriden mina senaste två tävlingar. Om det händer i morgon vet jag inte men jag måste fortsätta att slå slagen hela vägen.

Bild 1115809

Kristoffer Broberg är bäste svensk efter en bogeyfri 68:a och han delar niondeplatsen på fyra under par totalt. Haningespelaren stortrivs på den franska toppbanan.

– Den passar mitt spel helt klart. 

Blir det full gas i morgon?

– Det är bara att spela mitt spel och låta resultatet komma till mig. Jag träffar mycket fairways och greener och puttar bra. I morgon går puttarna i så ska vi se att det blir en rolig kväll, skjuter man en 65:a så har man chansen, säger Broberg till Svensk Golf.

Peter Hanson fortsätter att visa form och efter en bra start kom attacken av sig lite sista nio. Ändå blev det en finfin 68:a som lyfte honom till en delad 18:e plats inför sista ronden på två under par.

– Jag spelade mycket bra idag och ganska likvärdigt första och sista nio men det studsade med lite i början och mot sista. Rolig bana att spela hur som helst och jag skulle kanske tro att det krävs 10-12 under  för att vinna i morgon, säger Hanson till Svensk Golf.

Övriga svenskresultat:

d38) Magnus A Carlsson (+2)

d66) Mikael Lundberg (+8)

PGA: Vegas och Langley frontar
NT: Adell tog ET-plats
CT: Björk och Åkesson åttor
NT/LETAS: Cowan imponerar i Borås
LET: Hemmaspelarnas fall

Text: Martin Strömberg • 2015-07-04
FöljaNyheter
Scroll to Top