Alexander Björk avnacerade rejält efter 66 slag andra dagen av Aegean Airlines Challenge

Följa

Bra svenskdag i Tyskland

Tre svenskar är topp-tio inför helgen när Challengetouren gästar Tyskland.Bästa andra dagen var Alexander Björk.

Text: Martin Strömberg • 2015-07-03 Uppdaterad 2015-07-03

Det vimlar av spännande svenska spelare på Challengetouren och just nu har vi två stycken bland de 15 som efter säsongen får varsitt ET-kort. Jens Fahrbring är på sjätteplats medan hans namne Dantorp just nu har den 15:e och sista platsen.

Men det finns fler svenskar som vill vara med och hugga på snabbaste vägen upp och en av dem är Alexander Björk som igår dundrade runt Hartl Resort i Bad Griesbach på 66 slag och är delad åtta inför helgens spel.

– Jag har spelat fantastiskt bra från tee tilll green och idag träffade jag alla greener, berättar Björk för Svensk Golf.

På 36 hål har Växjökillen bara gjort en enda bogey och hans långa spel har verkligen stuckit ut. Däremot har puttningen inte riktigt hållit samma höga klass.

– Har kämpat på greenerna och inte direkt fått i något. Ett par puttar utanför metern på två varv men jag har perfekt läge inför helgen ändå och är självklart nöjd.

Trots att Björk ligger förhållandevis högt upp på rankingen – 29:a inför förra tävlingen i Skottland – fick han ingen invite då hans kategori var för svag. Istället åkte han hem och tränade hårt.

– Det verkar ha gett resultat ochjag får helt enkelt försöka spela bra i de tävlingar jag kommer med i, förklarar han.

Bäste svensk är Björn Åkesson (66-68) som är åtta under efter två dagar på en delad tredje plats. Åkesson är fyra slag bakom ledande sydafrikanen Dean Burmester.

– Jag puttade väldigt bra och resten av spelet känns stabilt, sa Åkesson efter första ronden.

På delad åttondeplats tillsammans med Björk är Jocke Rask som vi fyra sena birdies tog sig till sex under totalt och fyra under andra dagen.

– Sänkte två bra puttar och det ser intressant ut inför helgen. Ska bara fortsätta att spela såhär och putta som jag gjort i slutet, säger Rask till Svensk Golf.

Jens Fahrbring har två raka 69:or och delar 16:e plats medan Steven Jeppesen är delad 24:a efter en fin 67:a andra dagen.

– Jag är nöjd generellt även om jag gick ett över par från mitten av fairway på tre hål i mitten. Jag var bra från tee idag och tog vara på mina chanser på green, berättar Jeppesen.

Oscar Stark, David Palm och Pontus Widegren delar 50:e plats på par inför sista två varven.


Text: Martin Strömberg • 2015-07-03
FöljaNyheter
Scroll to Top