Alexander Björk har sex slag upp till ledande Dean Burmester inför sista dagen i Tyskland Foto: Daniel Persson

Följa

Björk och Åkesson sex efter

Svenskarna lyckades inte riktigt använda "moving day".Men Alexander Björk och Björn Åkesson är "bara" sex slag efter inför avslutningen i Tyskland.

Text: Martin Strömberg • 2015-07-04 Uppdaterad 2015-07-04

Ännu en dag av intensiv värme gjorde förhållanden tuffa i Tyskland och många spelare kämpade inte bara mot banan utan också mot temperaturen och svårigheterna att hålla fokus och få i sig tillräckligt med vätska. 

Svenskarna Alexander Björk och Björn Åkesson såg ut att spela sig till riktig tätkänning med några hål kvar men tråkiga avslutningar. tre över sista fyra för Åkesson och två över sista tre för Björk, gjord ett man tappade lite mark på sluthålen.

– Spelade egentligen rätt bra idag med och hade många chanser så scoren kunde varit en bit bättre. Jag hade lite oflyt på slutet kombinerat med lite trötthet i värmen. Har varit 38 grader idag så det är ganska tufft, berättar Björk för Svensk Golf. 

Nu är duon ändå på delad åttondeplats med bra möjligheter sista dagen och det är inte fel att kunna spela lite avslappnat medan de i täten bevakar varandra och blir passiva. Det är så många segrar kommer till.

– Det är klart det går. Skulle jag fortsätta spela som jag gjort hittills och puttarna börjar trilla i finns alla möjligheter att blanda sig i toppstriden, säger Björk.

I ledningen inför sista dagen är sydafrikanen Dean Burmester med fyra segrar på Sunshine Tour på meritlistan, varav två den här säsongen. Han är tretton under par och ett slag före formstarke fransmannen Sebastien Gros, som vann i St Omer för två veckor sedan.

– Den som tror att adrenalinet slutar pumpa för att man vunnit ett par gånger har fel, jag är jättesugen på att komma ut i morgon, sa Burmester efter sitt varv på ett under par.

Gros är tvåa på order of merit och gick idag tio under par sista tolv hålen efter att ha varit två över tidigt. Gros blev omskriven efter kvalskolan förra hösten då han missade kortet med ett ynka slag efter att ha avslutat kvalet med tre raka bogeys.

– Det här är mitt bästa varv i år och jag vill verkligen känna segerns sötma igen. När jag var två över tidigt idag hade jag inga tankar på att kunna vara med i tätstriden kinför sista dagen, sa Gros, som hade 63 slag tredje dagen.

Övriga svenskar:

d16) Joakim Rask, Steven Jeppes och Jens Fahrbring (-5)

d22) Pontus Widegren (-4)

d36) David Palm (-2)

d43) Oscar Stark (-1)


Text: Martin Strömberg • 2015-07-04
FöljaNyheter
Scroll to Top