Engelskan Alex Peters imponerade med en fin 63:a andra dagen av Ladies European Masters Foto: LET

Följa

Banrekord tog Peters till ledning

Ännu en ung engelska håller på att få sitt stora genombrott. Alex Peters sköt 63 i sin tredje LET-tävling och leder på hemmaplan i England.

Text: Martin Strömberg • 2015-07-03 Uppdaterad 2015-07-03

En fantastisk 63:a tog unga engelskan Alex Peters hela vägen upp i ledningen av ISPS Handa Ladies European Masters. Efter två birdies första nio kom  den 21-åriga rookien igång ordentligt på vägen hem där hon matade i sju birdies för 29 slag på Buckinghjamshire Golf Club. 63 slag tangerade det tidigare rekordet som sattes 2013 av Ashleigh Simon och Caroline Masson.

– Jag spelade helt fantastiskt. Jag slog upp mina järsnlag så nära och puttade riktigt bra. Jag hade några bra chanser till men är naturligtvis jättenöjd med 63, sa Peters efter ronden.

Hon är totalt elva under par och leder med två slag före Charley Hull, också hon från England. Peters har spelat tre tävlingar sedan hon tog sig in på LET och klarat kvalgränsen i alla tre. Hon är 86:a på order of merit och spås en lysande framtid.

Precis som Hull, som också hon var mycket nöjd att spela bra på hemmaplan. En bogey på sista hålet sänkte humöret en smula men ändå en fin andrarond på 67 slag.

– Jag slog bollen bra hela ronden men det stör mig att göra bogey på sista. Jag föröskte slå en hård draw men den höll sig rak.

Bästa svenska är Louise Friberg på delad 15:e plats (71-69). Isabella Ramsay (69-74) och Lina Boqvist (72-71) är på delad 32:a plats på ett under par. Josephine Janson (67-78) , Louise Stahle (73-72) och Johanna Björk (73-72) är alla ett över par på delad 45:e plats.

Janson, som låg tvåa efter första dagen fick tyvärr notera två tripplar efter en out och ett vattenbesök. Men tjejen från Ringenäs siktar uppåt i helgen.

– Ingen av missarna ska behöva bli en trippel men nu har vi två dagar att klättra på. Det finns massa birdies ute på banan.


Text: Martin Strömberg • 2015-07-03
FöljaNyheter
Scroll to Top